Na Gradskoj tržnici sve u znaku jeseni

Na Gradskoj tržnici u Slavonskom Brodu sve puno proizvoda prigodnih za ovo godišnje doba.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.11.2020


 Tako oni koji se pripremaju za kolinje ovdje mogu pronaći sve što je potrebno. Kupaca ima i na štandovima gdje se prodaje domaća mljevena paprika. Uz kolinje jesen je i u znaku zimnica, a na gradskoj tržnici može se pronaći za zimu pripremljeno različito povrće.

Uz Mandu Živić is Sikirevaca, domaće povrće na tržnici prodaje i obitelj Todorović iz Gornje Vrbe. U ovo doba godine kažu, većinom se prodaju kupusnjače. Uz njih, prodaju i cvjetače, a ove godine proizveli su i nekoliko kapitalaca.

Jesenska ali i vrlo zdrava poslastica su i lješnjaci. Obitelj Šarčević iz Sikirevaca koja ih uzgaja ističe, da njihove proizvode kupci prepoznaju.

Na štandu gospođe Ljubice Tatić iz Gorenj Vrbe pronašli smo ukrasne tikvice, cvijeće, ali i kukuruz koji svojim bojama mami poglede prolaznika. Kako ističe, sjeme koje je skupljala što na tržnici, a što iz drugih krajeva Hrvatske, kod kuće se križalo te ga je dobila u različitim bojama. Kaže, oduvijek je voljela nešto drugačije.

I ove subote posjećenost je na gradskoj tržnici bila dobra. Iako je na početku pandemije bila rizično mjesto vidljivo je da većina posjetitelja ali i prodavača poštuje epidemiološke mjere.

Silom prilika, prilagodili su se novonastaloj situaciji, pa će jesen i ove godine na tržnici, izgledati kao i prošlih godina. 

 

Zadnje vijesti

Brođani rade kućicu za obitelj iz Nebojana

43 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od covid-19

Završena opsežna obnova još jednog dijela novogradiške bolnice

FOTO GALERIJA

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić

Dodijeljena županijska priznanja i nagrade za 2020. godinu