Na blagdan Sv. Vinka 10 alkoholiziranih vozača

Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, od 18. do 24. siječnja, dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama (3 osobe lakše ozlijeđene) i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.01.2021
Na blagdan Sv. Vinka 10 alkoholiziranih vozača


 Policijski službenici su tijekom nadzora prometa, utvrdili 320 prometnih prekršaja, od kojih 108 prekršaja nepropisnih brzina, 45 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 8 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 3 prekršaja upravljanja bez položenog vozačkog ispita, 3 prekršaja upravljanja pod zabranom, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (nepoštivanje prednosti prolaska, obveze vozača prema pješacima i sl.).

Utvrđena najveća nepropisna brzina od 200 km/h, te najveća koncentracija alkohola od 2,80 promila

Prošli tjedan (dana 20. siječnja, u 1,50 sati), policijski službenici su utvrdili najveću nepropisnu brzinu od 200 km/h, na autocesti A3, kojom prilikom je osobnim automobilom (PU registracijskih oznaka) upravljao 50-godišnjak. Također je istoga dana utvrđeno, da 48-godišnjak, u Slavonskom Brodu, upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (s 2,80 promila). 

Na blagdan Sv. Vinka 10 alkoholiziranih vozača

U pojačanim nadzorima tijekom vikenda, uključujući dan Svetog Vinka, policijski službenici su utvrdili prisutnost alkohola kod 10 vozača. Najveća koncentracija alkohola očitana je u organizmu 63-godišnjaka, koji je dana 22. siječnja, u 15.40 sati, u Rešetarima, upravljao osobnim automobilom s 2,19 promila alkohola u organizmu, a koji je odmah isključen iz prometa i zadržan u policiji na otriježnjenju. Policajci su za vikend sankcionirali 56-godišnjaka iz Zagreba, koji je dana 23. siječnja, u 16.15 sati, upravljao osobnim automobilom (njemačkih nacionalnih i registracijskih oznaka), krećući se autocestom A3 nepropisnom brzinom od 175 km/h. Također je sankcioniran i 27-godišnjak, koji je dana 23. siječnja, u 14.05 sati, kroz naselje (Slavonski Brod), upravljao osobnim automobilom, krećući se brzinom od 94 km/h.

Policijski službenici nastavljaju sa aktivnostima nadzora prometa, te apeliraju na sudionike u prometu na pojačan oprez i pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

 

Zadnje vijesti

Veljača je mjesec kada mislimo na oboljele od rijetkih bolesti, pokažimo rijetkima da nisu nevidljivi

Biljni otpad se ne spaljuje već kompostira

Šest medalja u Kutini za brodske atletičare

VIJESTI

Kampanja #vidimte – Međunarodni dan rijetkih bolesti

Veljača je mjesec kada mislimo na oboljele od rijetkih bolesti, pokažimo rijetkima da nisu nevidljivi

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“