Na autocesti A3 ozlijeđeni vozač (74) i suvozač (77)

U subotu, 14. svibnja oko 16,45 sati, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, Gornjih Bogićevaca, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.05.2022
Na autocesti A3 ozlijeđeni vozač (74) i suvozač (77)


 Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 74-godišnji državljanin Grčke upravljao teretnim automobilom grčkih nacionalnih oznaka i kretao se južnom kolničkom trakom autoceste A3 od zapada u smjeru istoka. Dolaskom do 151 km autoceste A3, vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom udario u središnju metalnu ogradu i u stupove javne rasvjete, nakon čega se zaustavio. Na mjesto prometne nesreće, pomoć u izvlačenju ozlijeđenih, su pružili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Novska. U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 74-godišnji vozač teretnog automobila, dok je 77-godišnji suvozač zadobio lakše tjelesne ozljede. Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje su zadržani na liječenju. U vremenu obavljanja očevida, promet se odvijao prometnim trakom za zaustavljanje vozila u nuždi.

Policijski službenici protiv 74-godišnjeg vozača teretnog automobila podnose prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

PROŠLOTJEDNI NADZORI PROMETA NA CESTAMA

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 9. do 15. svibnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno sedam osoba: dvije osobe su zadobile teže, a pet lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 311 prometnih prekršaja, od čega: 113 prekršaja nepropisnih brzina, 46 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (osam prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom…).

Najveća nepropisna brzina od 103 km/h utvrđena je u naseljenom mjestu, izmjerena je u Bukovlju, a kojom se kretao 28-godišnji vozač osobnog automobila. Najveća koncentracija alkohola od 2.75‰, očitana je u petak, oko 18.30 sati, u organizmu 60-godišnjaka, koji je u Ljupini upravljao traktorom. 

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 
 

 

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije