Na 5100 m2 50.000 artikala, upošljava 48 djelatnika

U za takve prilike neuobičajeno satno vrijeme, jutros u 7 sati, bez ikakve javne pompe inače primjerene u takvim i sličnim događajima, u Slavonskom Brodu otvoren je, "prekoputa" gradskog naselja Slavonija 2 novi prodajni centra Pevex. Novi centar na oko 5100 m2 raspolaže s oko 50.000 artikala domaćih i inozemnih dobavljača. Pevexov novi prodajni centar značajan iskorak ove tvrtke u strategiji svoga razvoja i poslovanja. Zapošljavat će, doznajemo, 48 djelatnika.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 07.10.2020
Na 5100 m2 50.000 artikala, upošljava 48 djelatnika


 Otkupljen je objekt bivšeg Super Konzuma od nizozemskog fonda WPC Agro II u kojem se otvorio, još jedan u nizu, najsuvremeniji prodajni centar vrijednosti oko 40 milijuna kuna.

PEVEX d.d., 1. hrvatski trgovački lanac, službeno je otvorio vrata kupcima novi centar 07. listopada u 7 sati ujutro i započeo poslovanje na novoj atraktivnoj lokaciji koja će kupcima u Slavonskom Brodu i okolici pružiti još ugodniju kupovinu.

Novi prodajni centar Slavonski Brod zapošljava ukupno 48 djelatnika koji će pomagati kupcima u izboru ponude više od 50.000 artikala domaćih i inozemnih dobavljača.

Podsjetimo, PEVEX je već poslovao u Slavonskom Brodu, no novi je centar na atraktivnijoj lokaciji u Naselju Slavonija II br.4 te je dodatno zaposlio 5 novih djelatnika više u odnosu na stari.

Otvorenje se održalo u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

„Nakon otvaranja našeg novog prodajnog centra u Vinkovcima u rujnu ove godine,  došlo je i vrijeme da moderniziramo naš centar u Slavonskom Brodu. Novi centar ima bogatiju ponudu koja se prostire na čak 5.118 četvornih metara. Ovo je još jedan značajan korak u našoj dugoročnoj strategiji gdje želimo biti prisutni u svim sredinama iznad 15.000 stanovnika.”, izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave PEVEXA.

Novi sadržaji, nastavak investicija i zapošljavanja

U odnosu na stari, novi PEVEXOV prodajni centar u Slavonskom Brodu ima i niz popratnih sadržaja, poput autopraonice i kafića, koji će poboljšati iskustvo kupovine.

Od kraja 2015. godine (zaključna godina poslovanja prethodnog vodstva tvrtke) PEVEX je otvorio deset novih prodajnih centara te zaposlio više od 700 novih djelatnika. Pevex danas ima 26 prodajnih centara, od čega 12 u vlasništvu, dok je krajem 2015. godine samo jedan prodajni centar bio vlasništvo tvrtke.

Unatoč korona krizi planira se i gradnja novih prodajnih centara iduće godine te ulaganje u novi poslovni model dostavnih centara. 

„U novoj, 2021. godini planiramo otvaranje čak dva nova centra – u Požegi i Poreču. Također, pokrećemo i poslovni model dostavnih centara. Dva takva centra planiramo otvoriti već do kraja ove godine – jedan do 500 m2 i drugi do 1000 m2. U 2021. otvorit ćemo ih u nizu gradova. Gospić, Ogulin, Otočac, Zabok, Krapina i Knin prve su već oglašene lokacije gdje tražimo zakupodavce, no i druge dolaze u obzir. Kruna nove razvojne faze PEVEXA je svakako veliki logistički i distributivni centar nadomak Zagreba. Vrijednost te investicije je 300 milijuna kuna, a za realizaciju tražimo zemljište veličine 200.000 m2.“, najavio je Lovrinčević.

No prije spomenutih investicija PEVEX čeka još ove godine otvaranje novog prodajnog centra u Makarskoj, u koji će se u studenom preseliti njegovo poslovanje iz starog centra.

Kako je bilo na otvorenju pogledajte u foto galeriji.

 
 
 

Zadnje vijesti

353 komada oružja, 15 tisuća komada streljiva i 10,7 kg eksploziva predano u 2021.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

FOTO GALERIJA

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata