Mursi pripao derbi začelja protiv Broda na Savi

U dosadašnjem dijelu prvenstva u ženskoj Superligi košarkašice Broda na Savi i osječke Murse prije njihovog međusobnog susretu bile su jedine dvije ekipe koje nisu osjetile slast pobjede.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 02.12.2021


 Naravno da je jedna ekipa upisala prvi uspjeh u ovoj sezoni, dok je to osim derbija začelja bio i Slavonski derbi koji je na kraju sa 70:59 pripao košarkašicama Murse. 

S obzirom da košarkašice Broda na Savi i osječke Murse u dosadašnjih 6 utakmica prije međusobne nisu zabilježile pobjedu u njihovoj igri bio je primjetan grč. Za Brođanke je prvu utakmicu u Premijer ligi ove sezone odigrala Antonija Božić i to jako dobro, dok je veliki obol dala i Marina Ćurković koja igra samo domaće susrete. Dok su one mogle Brod na Savi bio je ravnopravan, međutim, u 33. minuti teren je zbog ozljede napustila Antonija Božić koja se više nije vraćala na parket te je Mursi bio otvoren put prema pobjedi sa 70:59. Prvo ime utakmice bila je Petra Šimunić iz Koprivnice koja već nekoliko godina uspješno nastupa za Osječanke te je u ovom susretu postigla 21 koš, dok je u svoju statistiku upisala i 9 skokova.

Košarkašice Broda na Savi povele su tricom Božić s 3:0, a onda je Mursa napravila seriju od 10:0 za vodstvo od 10:3. Uspjele su se Brođanke vratiti te košem Kurdije poravnavaju na 10:10, ali je ipak prva četvrtina s 19:17 pripala gošćama. U drugom periodu igra se izjednačeno te su Osječanke tricama Šimunić i Mihaljević držale malu prednost, a njima je tricama za Brod na Savi odgovarala Božić. U završnici prvog poluvremena Mursa odlazi na najvećih do tada 39:33. Tu dobru igru gošće su nastavile i u trećoj četvrtini u kojoj su vrlo brzo ostvarile najvećih +12 za 45:33, dok je uoči posljednjih 10 minuta bilo 53:41 za ekipu trenera Gorana Gunjevića. Kada se ozlijedila Božić bilo je 57:41, dok su košem Marte Rimac Osječanke imale najvećih 60:41. Zahvaljujući raspoloženoj Loreni Fonović Brođanke uspijevaju samo smanjiti na konačnih 70:59. U sastavu Murse uz Petru Šimunić izdvojila se Marta Rimac sa 14 i Magdalena Mihaljević s 12 koševa.

Kod košarkašica Broda na Savi Antonija Božić je postigla 14, Lorena Fonović 13, a Klara Rimarčuk 12 koševa.

U ovoj sezoni košarkašice Broda na Savi imale su problema s Amerikankama. Naime, Devona Stell došla je ozlijeđena te se nije uspjela oporaviti, dok je Lakyesha Stennis stigla nespremna, pa se i ona ubrzo vratila u Ameriku. Nakon njih u klub je došla i treća Amerikanka Shanice Johnson koja uredno trenira, ali nema pravo nastupa sve do iza Nove godine, dok se očekuje još novih imena. 

U slijedećem 9. kolu Premijer lige košarkašice Broda na Savi gostovat će u Zagrebu kod Trešnjevke, dok još imaju jednu odgođenu utakmicu iz 6. kola protiv FSV-a iz Rijeke. 

Zadnje vijesti

Dvije žene pale sa bicikala i teško se ozlijedile

Svečano obilježeno 30. godina Udruge Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

Izbila „Balvan-revolucija“ u Hrvatskoj

FOTO GALERIJA

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“