Multimedijska Izložba o stradavanju Osijeka u Domovinskom ratu stiže u Slavonski Brod

Svečano otvorenje multimedijske izložbe "OSIJEK NA UDARU BRUTALNE AGRESIJE" održati će se u likovnom salonu "Vladimir Becić" na Trgu Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu, u petak, 29. studenog 2019. u 18 sati.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.11.2019
Multimedijska Izložba o stradavanju Osijeka u Domovinskom ratu stiže u Slavonski Brod


 Reprezentativna, Izuzetno uspješna, putujuća izložba □OSIJEK NA UDARU BRUTALNE AGRESIJE□ do sada otvorena u Osijeku i Laslovu, tijekom 2018. godine, a 2019. prezentirana je zastupnicima u Europskom parlamentu u Bruxellesu, Gradskom muzeju Vukovar-Dvorac Eltz, Galeriji "Kristofor Stanković" u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu, HOŠIG-u u Budimpešti, Hrvatskom kazalištu u Pečuhu i Muzeju Đakovštine u Đakovu.

Multimedijska Izložba stiže u Slavonski Brod iz Austrijske prijestolnice Beča, gdje je bila prezentirana i svečano otvorena u prostorijama UHP-Verein kroatischer Unternehmer 22. studenog 2019. na poziv Veleposlanice RH dr. sc. Vesne Cvjetković i predsjednika Udruge hrvatskih poslodavaca Austrije Nike Ilića.

Izložba autora Zlatka Dernaja, ratnog Načelnika inženjerije i predsjednika braniteljske udruge Heroji Osijeka sastoji se od 26 panela sa 40 fotografija, zajedno sa 8 minutnim dokumentarnim filmom Branka Peka, ratnog izvjestitelja HRT-a čini  kolaž individualnih priča o razaranju hrvatskog grada Osijeka u nametnutom ratu i brutalnoj agresiji 90-tih. Izložba šalje snažne antiratne poruke i svojevrsni je podsjetnik i upozorenje za buduće generacije na zaustavljanje svih agresija, neciviliziranosti i zločina.

Autor posebno ističe da "izložba šalje jasno artikulirane poruke o apsurdnosti i strahotama rata, educira o razarajućim posljedicama i ukazuje na važnost održavanja mira i izgradnje Europske budućnosti napretka za sve građane".

Izložba će se u Likovnom salonu "Vladimir Becić" moći pogledati do četvrtka 05. prosinca 2019. u vremenu:

Pon- Pet 10.30 - 13 sati i 18 - 20 sati, Subota 18 - 20 sati.

Nedjeljom zatvoreno.

Zadnje vijesti

Održana 8. biciklijada „Tko prvi magarac“

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Zagrebačka Isusovačka akademija uzdignuta na status sveučilišta

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Spartan treninzi pripremili poseban paket članarina za učenike i studente

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“