MS Walk ove jeseni i ulicama Slavonskog Broda

Nakon Zagreba, Vinkovaca i još nekih gradova, MS Walk dolazi i u Slavonski Brod. Naime, na ovogodišnji Nacionalni dan Multiple skleroze, 26. rujna i u gradu na Savi održat će se simbolična šetnja oboljelih od ove teške bolesti, a organizaciju potpisuje MS Tim Hrvatska u suradnji sa županijskim društvom Multiple skleroze.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 05.09.2019


 Ne samo radi 6 500 oboljelih od multiple sklerpze u Hrvatskoj, nego i u znak potpore svim osobama s invaliditetom u Slavonskom Brodu ove jeseni održat će se prvi MS Walk, simbolična šetnja gradskim ulicama i prigodni program kojim će biti obilježen 26. rujna - Nacionalni dan oboljelih od MS-a. 

 
"Ovim MS Walkom želimo senzibilizirati javnost o brojnim problemima s kojima se nosi više od 2,5 milijuna oboljelih od MS-a u cijelom svijetu, i oko 6 i pol tisuća u Hrvatskoj. Cilj je raznim aktivnostima potaknuti javnost na akcije, donacije i prikupljanje sredstava potrebnih za daljnje znanstveno istraživanje ove teške bolesti i u konačnici pronalasku lijeka za MS", naglasio je Željko Pudić, predsjednik Društva multiple skleroze Brodsko posavske županije za SBTV. 
 
U četvrtak, 26. rujna u 16.30 sati, start je MS Walka sa slavonskobrodskog Korza u kojemu će sudjelovati svi članovi Udruge oboljelih od MS-a ali i brojnih drugih udruga civilnog društva ne samo iz Slavonskog Broda nego i iz čitave regije, i zainteresirani građani.

Inače, na području Brodsko posavske županije oko 300 osoba, procjenjuje se, bori se sa simptomima MS-a, a 90 ih je članova županijske udruge. Iako lijek za multiplu sklerozu još nije otrkiven, u novije vrijeme oboljelima je na raspolaganju nekoliko desetaka različitih lijekova koji znalajno mogu usporiti progresiju bolesti , a što je već samo po sebi veliki napredak u liječenju MS-a u odnosu na prije 20-ak godina.  

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Savjet mladih Brodsko-posavske županije održao okrugli stol "Reci NE drogi - izaberi život"

Nogometni veterani Općine Sibinj igrali za Marinu Topalović!

Kolika su ograničenja brzina na "brzim cestama"?

FOTO GALERIJA

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos

Ne propustite Black Friday popuste u BLACK&WHITE STUDIO

U Slavonskom Brodu otvoren 24. po redu Katarinski sajam