MS Walk ove jeseni i ulicama Slavonskog Broda

Nakon Zagreba, Vinkovaca i još nekih gradova, MS Walk dolazi i u Slavonski Brod. Naime, na ovogodišnji Nacionalni dan Multiple skleroze, 26. rujna i u gradu na Savi održat će se simbolična šetnja oboljelih od ove teške bolesti, a organizaciju potpisuje MS Tim Hrvatska u suradnji sa županijskim društvom Multiple skleroze.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 05.09.2019


 Ne samo radi 6 500 oboljelih od multiple sklerpze u Hrvatskoj, nego i u znak potpore svim osobama s invaliditetom u Slavonskom Brodu ove jeseni održat će se prvi MS Walk, simbolična šetnja gradskim ulicama i prigodni program kojim će biti obilježen 26. rujna - Nacionalni dan oboljelih od MS-a. 

 
"Ovim MS Walkom želimo senzibilizirati javnost o brojnim problemima s kojima se nosi više od 2,5 milijuna oboljelih od MS-a u cijelom svijetu, i oko 6 i pol tisuća u Hrvatskoj. Cilj je raznim aktivnostima potaknuti javnost na akcije, donacije i prikupljanje sredstava potrebnih za daljnje znanstveno istraživanje ove teške bolesti i u konačnici pronalasku lijeka za MS", naglasio je Željko Pudić, predsjednik Društva multiple skleroze Brodsko posavske županije za SBTV. 
 
U četvrtak, 26. rujna u 16.30 sati, start je MS Walka sa slavonskobrodskog Korza u kojemu će sudjelovati svi članovi Udruge oboljelih od MS-a ali i brojnih drugih udruga civilnog društva ne samo iz Slavonskog Broda nego i iz čitave regije, i zainteresirani građani.

Inače, na području Brodsko posavske županije oko 300 osoba, procjenjuje se, bori se sa simptomima MS-a, a 90 ih je članova županijske udruge. Iako lijek za multiplu sklerozu još nije otrkiven, u novije vrijeme oboljelima je na raspolaganju nekoliko desetaka različitih lijekova koji znalajno mogu usporiti progresiju bolesti , a što je već samo po sebi veliki napredak u liječenju MS-a u odnosu na prije 20-ak godina.  

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Slavlje zlatne mise mons. Pere Aračića po Kristu, s Kristom i u Kristu

Slavonski Brod domaćin Nacionalne konferencije Savjeta mladih

U Galeriji umjetnina otvorena izložba akvarela

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu