Moto karavana "Zajedno u ratu, zajedno u miru" na putu do Vukovara ponovo stala i u Slavonskom Brodu

Bikeri iz cijele Hrvatske 12. godinu za redom ujedinjeni pod geslom "Zajedno u ratu, zajedno u miru" sjećaju se žrtve Vukovara.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.11.2019


 Ideja o moto karavani sjećanja krenula je iz Korčule, a svake godine vozi se od Prevlake do Vukovara i pod svim vremenskim uvjetima.

"Imali smo teške uvijete do sada, ali kiša i vjetar nisu nas omeli u ostvarenju cilja koji je jasan. Nastavljamo dalje, ove godine smo u Slavonskom Brodu u velikom broju i vjerujem da će nas do Vukovara biti još više", rekao je Đani Radovanović, predsjednik MK "Korčula".

Slavonski Brod domaćin je bikerima već 9 godina, u karavani voze i članovi Moto kluba Brod.

"Karavana dvanaesti puta obilazi cijelu Hrvatsku, u Slavonski Brod stigla je deveti puta. Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti svoju obitelj i grad na svim mjestima na kojima polažemo vijence i palimo svijeće za pale branitelje. I ove godine je karavana promijenila svoj smjer, ali Slavonski Brod je zlatnim slovima upisan na ruti upravo zbog nemjerljivog doprinosa u obrani Republike Hrvatske i Vukovara", rekao je Robert Lorenc, član MK "Brod".

"Svake godine nam je čast dočekati naše bikere, pozdraviti ih u našem gradu i zahvaliti što obgrle našu Hrvatsku, od krajnjeg juga do istoka i Vukovara i podsjete nas na osjećaj zajedništva, ponosa i sloge koju smo imali 90-ih", rekao je Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda.

I ove godine zapaljene su svijeće kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Slavonskom Brod. IT A po prvi puta i kod spomenika Kunama i Kobrama.

"Svi smo zajednički sudjelovali u Domovinskom ratu i veseli da će biker ove godine upaliti svijeće i na spomeniku kojeg smo podigli. Sutra će se završnicom pokazati da mi nikada nećemo zaboraviti Vukovar ni Domovinski rat", kazao je Krešo Šipoš, predsjednik Udruge veterana 3. GBR "Kune" Slavonski Brod.

Zadnjih godina dio karavane i župnik iz Korčule.

"Nije ovo samo nekakav izlet u kojem se mi samo vozimo i častimo. Drago mi je da sam s njima kao dušobrižnik jer treba te ljude ponekad i saslušati i pokloniti svoje vrijeme Tu je molitva, tu je blagoslov, misli na poginule, na žrtve", rekao je don Mihael Čavlek, župnik župe Čale u Smokvici na Korčuli.

Moto karavana nastavila je svoj put Slavonijom do konačnog odredišta Vukovara gdje će u ponedjeljak sudjelovati u koloni sjećanja.

Zadnje vijesti

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Inovacijski inkubator - InnoBROD"

dm donirao opremu vrijednu 130 tisuća kuna Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod

Policajac educirao učenike u programu “Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka“

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos