Motivacijska poruka Gabrijele Crnjac kandidatima Spartan izazova "Izgubi kile i pronađi sebe“!

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.08.2017


 Gabi, što te motiviralo sa se prijaviš?

Na show se nisam sama prijavila, prijavila me je prijateljica.

Zbog čega si najviše odlučila sudjelovati?

Prvenstveno zbog brige za zdravlje. Izgubila sam samostalnu mobilnost, nigdje nisam mogla otići bez prijevoza, jedva da sam mogla 50m prehodati, a onda bi me sve boljelo, preznojavala sam se od bolova. Nadalje, odjeća i obuća. U 20-tim godinama svog života nisam kupovala odjeću koja mi se sviđala, već samo odjeću koju sam mogla obući, a većina konfekcijske odjeće bila mi je mala.

Kakav je utjecaj okolina imala na tvoju odluku?

Posao nisam mogla dobiti jer svaki me poslodavac odbijao. U kiosku sam počela raditi "na neviđeno“, poslodavac me nije vidio, nego smo telefonski kontaktirali. Proporcionalno povećanjem kilaže smanjivalo se moje samopouzdanje. Odbacivanje od sredine u kojoj živim i pogledi kada šetam gradom. Moji roditelji su jako bili zabrinuti za mene, otac je srčani bolesnik i moje ga je stanje brinulo, što nije bilo dobro za njega. Željela sam promijenu i vanjsku, i unutarnju. 

Koji je faktor bio presudan u donošenju konačne odluke?

Grupa ljudi na istom mjestu i sa istim ciljem bio je moj okidač i moj prekidač koji je upalio brigu za sebe i svoje zdravlje.

Kako si prebrodila krize u fazi reducirane prehrane, gdje si pronašla snagu za tako naporne treninge i kako si prevladala sram što će te cijela Hrvatska gledati bez odjeće?

U cijelom tom postupku mršavljenja mi je prehrana čak najlakše "pala". Naučiš da možeš jesti skoro baš sve, naravno u određeno vrijeme dana, ali ako ćeš to kroz dnevne aktivnosti potrošiti. Treninzi su bili veći problem zbog velikih bolova u početku. No, već nakon prvih rezultata dobiješ dodatni vjetar u leđa. 

Hahah, nikako nisam prevladala sram. Sramota me bila na svakom vaganju. Samo, svakim vaganjem sve manje i manje mi je bio problem biti bez odjeće a znati da me gleda cijela Hrvatska.

I na kraju, koja je tvoja poruka budućim kandidatima Spartan izazova „Izgubi kile i pronađi sebe“?

A ljudima bih preporučila da si prvenstveno sami priznaju da su krivi za stanje u koje su se doveli. Bez toga se ne može krenuti. I da poduzmu nešto po pitanju toga. Sve se može kada se hoće. A Spartan nagradni natječaj „Izgubi kile i pronađi sebe“ je idealna prilika za to jer teško je sam postići uspjeh.

Više informacija o nagradnom natječaju i prijavi pogledajte na linku.

 

 

Zadnje vijesti

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Prevaren prilikom prodaje ruksaka

VIJESTI

Manje oružja, manje tragedija

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Pogled iza kamere na snimanju spota Mateja Matijevića za srpske zvijezde u Beogradu

FOTO GALERIJA

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji