Mons. Đuro Hranić: Svi smo pozvani biti misionari Božje ljubavi jedni drugima

Svečanim misnim slavljem koje je u crkvi svetoga Dominika Savija u Slavonskom Brodu danas predvodio nadbiskup mons. Đuro Hranić, završene su u toj brodskoj župi prve Franjevačke pučke misije, koje su trajale protekli tjedan, a vodili su ih svećenici franjevci i franjevački bogoslovi.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 12.11.2017


"Pučke su misije ozbiljna duhovna obnova za župnu zajednicu koje žele zahvatiti sve slojeve vjernika. A smisao im je  obnoviti i produbiti osobni kršćanski identitet svakoga od nas kako bismo i sami bili misionari Božje ljubavi u svakodnevici bremenitog  vremena u kojemu živimo. Kad bismo si više posvijestili da će svemu ovozemaljskom pa i nama samima jednom doći kraj, bilo bi i više solidarnosti i zajedništva među ljudima", istaknuo je nadbiskup Đuro Hranić. 

 
To su ovoga tjedna svojim primjerom, svjedočanstvima duhovnog poziva i iskustvom susreta sa živim Bogom vjernicima pokušali posvijestiti franjevački misionari iz Zagreba i njihovi bogoslovi, predvođeni fra Ivanom Matićem, voditeljem Kuće susreta Tabor
 
Domaći župnik, velečani Josip Matanović, očkejuje da će od ovih Pučkih misija i župna zajednica na brodskom naselju Kolonija, koja je jedina u Hrvatskoj posvećena svetome Dominiku Saviju, ubrati dobre duhovne  plodove. Posebnost svečanosti završetka Pučkih masija bilo je i krštenje Dominika Ivankovića, sedmoga djeteta u obitelji Ivanković. Radost je to cjelokupne župne zajednice, poručio je nadbiskup Hranić, da postoje brojne obitelji poptuno otvorene za život.
 
Svečanu misu liturgijskim su pjevanjem uveličali članovi župnoga zbora župe svetog Dominika Savija.
 

 

Zadnje vijesti

Rukometaši Broda uoči nove sezone

U Naselju Mikrorajon započela izgradnja pješačke staze

Općinski sud u Slavonskom Brodu konačno ide u obnovu

VIJESTI

Vrijednost projekta gotovo 270 tisuća kuna

U Naselju Mikrorajon započela izgradnja pješačke staze

NAJČITANIJE DANAS

Matija i Dejan zadovoljni premijernim nastupom

VIDEO Brođani uspješni na Svjetskom natjecanju u Parizu

FOTO GALERIJA

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!

U tijeku završni radovi na novom prostoru za kajak-kanu klubove

Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"