Mons. Đuro Hranić: Svi smo pozvani biti misionari Božje ljubavi jedni drugima

Svečanim misnim slavljem koje je u crkvi svetoga Dominika Savija u Slavonskom Brodu danas predvodio nadbiskup mons. Đuro Hranić, završene su u toj brodskoj župi prve Franjevačke pučke misije, koje su trajale protekli tjedan, a vodili su ih svećenici franjevci i franjevački bogoslovi.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 12.11.2017


"Pučke su misije ozbiljna duhovna obnova za župnu zajednicu koje žele zahvatiti sve slojeve vjernika. A smisao im je  obnoviti i produbiti osobni kršćanski identitet svakoga od nas kako bismo i sami bili misionari Božje ljubavi u svakodnevici bremenitog  vremena u kojemu živimo. Kad bismo si više posvijestili da će svemu ovozemaljskom pa i nama samima jednom doći kraj, bilo bi i više solidarnosti i zajedništva među ljudima", istaknuo je nadbiskup Đuro Hranić. 

 
To su ovoga tjedna svojim primjerom, svjedočanstvima duhovnog poziva i iskustvom susreta sa živim Bogom vjernicima pokušali posvijestiti franjevački misionari iz Zagreba i njihovi bogoslovi, predvođeni fra Ivanom Matićem, voditeljem Kuće susreta Tabor
 
Domaći župnik, velečani Josip Matanović, očkejuje da će od ovih Pučkih misija i župna zajednica na brodskom naselju Kolonija, koja je jedina u Hrvatskoj posvećena svetome Dominiku Saviju, ubrati dobre duhovne  plodove. Posebnost svečanosti završetka Pučkih masija bilo je i krštenje Dominika Ivankovića, sedmoga djeteta u obitelji Ivanković. Radost je to cjelokupne župne zajednice, poručio je nadbiskup Hranić, da postoje brojne obitelji poptuno otvorene za život.
 
Svečanu misu liturgijskim su pjevanjem uveličali članovi župnoga zbora župe svetog Dominika Savija.
 

 

Zadnje vijesti

Pobjeda Marse protiv Višnjevca

Slavonac iz Bukovlja opravdao ulogu favorita

Općina Rešetari primila zahvalnicu Ministarstva pravosuđa

VIJESTI

Uspješna suradnja u izvršenju probacijskih poslova

Općina Rešetari primila zahvalnicu Ministarstva pravosuđa

FOTO GALERIJA

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)

Željezničar najuspješniji na 2. “Velentinovo kupu”

Održana županijska smotra LiDraNo 2018.

Brodski vaterpolisti na kampu u Dubrovniku

Osamnaest medalja za PK Marsonia u Sarajevu