Mons. Đuro Hranić: Svi smo pozvani biti misionari Božje ljubavi jedni drugima

Svečanim misnim slavljem koje je u crkvi svetoga Dominika Savija u Slavonskom Brodu danas predvodio nadbiskup mons. Đuro Hranić, završene su u toj brodskoj župi prve Franjevačke pučke misije, koje su trajale protekli tjedan, a vodili su ih svećenici franjevci i franjevački bogoslovi.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 12.11.2017


"Pučke su misije ozbiljna duhovna obnova za župnu zajednicu koje žele zahvatiti sve slojeve vjernika. A smisao im je  obnoviti i produbiti osobni kršćanski identitet svakoga od nas kako bismo i sami bili misionari Božje ljubavi u svakodnevici bremenitog  vremena u kojemu živimo. Kad bismo si više posvijestili da će svemu ovozemaljskom pa i nama samima jednom doći kraj, bilo bi i više solidarnosti i zajedništva među ljudima", istaknuo je nadbiskup Đuro Hranić. 

 
To su ovoga tjedna svojim primjerom, svjedočanstvima duhovnog poziva i iskustvom susreta sa živim Bogom vjernicima pokušali posvijestiti franjevački misionari iz Zagreba i njihovi bogoslovi, predvođeni fra Ivanom Matićem, voditeljem Kuće susreta Tabor
 
Domaći župnik, velečani Josip Matanović, očkejuje da će od ovih Pučkih misija i župna zajednica na brodskom naselju Kolonija, koja je jedina u Hrvatskoj posvećena svetome Dominiku Saviju, ubrati dobre duhovne  plodove. Posebnost svečanosti završetka Pučkih masija bilo je i krštenje Dominika Ivankovića, sedmoga djeteta u obitelji Ivanković. Radost je to cjelokupne župne zajednice, poručio je nadbiskup Hranić, da postoje brojne obitelji poptuno otvorene za život.
 
Svečanu misu liturgijskim su pjevanjem uveličali članovi župnoga zbora župe svetog Dominika Savija.
 

 

Zadnje vijesti

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

11 odličja Karate kluba Slavonski Brod u Osijeku

Oprezno u prometu, prošli tjedan 23 nesreće

VIJESTI

Božićna čestitka

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

NAJČITANIJE DANAS

"Čist Božić i Bistra Nova Godina"

Brodski ronioci sudjelovali u eko akciji u Splitu

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu počelo s provedbom projekta STEM Eco&Energetics

Muzej Brodskog Posavlja predstavlja brodsku arheološku zonu

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju