Molitvom i pjevanjem marijanskih pjesama donijeli radost štićenicima Doma za starije i nemoćne

Pozivu pape Franje da se u vremenu pandemije koronavirusa posvjedoči blizina starijima uslijed usamljenosti, koje je prihvatilo Vijeće za obitelj i život HBK i pozvalo klape i pjevačke skupine da uoči, na sam dan ili sutradan Velike Gospe "zagrle pjesmom" starije osobe u okolišu domova za starije i nemoćne, te im marijanskim pjesmama donesu poruke radosti i nade, odazvali su se i brojni vjernici župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.08.2020
Molitvom i pjevanjem marijanskih pjesama donijeli radost štićenicima Doma za starije i nemoćne


 Tako je u večernjim satima Gospine svetkovine u subotu, 15. kolovoza tridesetak članova velikog zbora predvođenih s. Cecilijom Kolarić marijanskim pjesmama i molitvom razveselilo korisnike brodskoga Doma za starije i nemoćne osobe, koji se nalazi na području njihove župe.

 
Uz gitare i tamburice ispred Doma, pjesmama 'Zdravo Marijo', 'Čuj nas Majko' i drugim marijanskim napjevima izmamili su na početku korisnike na njihove prozore, koji su kroz pola sata s njima zajedno pjevali ostale lijepe marijanske pjesme kao i molitvu koju je predvodio župnik Lenić. 
 
Svjestan kako im nije nimalo lako biti u domu u svojevrsnoj izolaciji zbog pandemije župnik Lenić ohrabrio je korisnike riječima: „Kako ne možemo već duže vrijeme k vama ovim susretom željeli smo vam posvjedočiti svoju blizinu i pokazati da smo zajedno i da smo vam blizu. Želimo vas večeras „zagrliti marijanskim pjesmama“, rekao je uz ostalo župnik Lenić pozvavši ih sve na strpljenje.  Putem razglasa pozdravio je i one nepokretne i bolesne u stacionaru koji ih ne vide, ali čuju, te posebno za njih molio.
 
Nakon blagoslova, mašući jedni drugima, rastali su se zajedno pjevajući. Bio je to  susret radosti kako za korisnike Doma tako i za pjevače, koji su također, kako su rekli, doživjeli posebnu radost te posvjedočili da je doista blaženije davati, nego primati.
 
 
foto: Brankica Lukačević

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Prevaren prilikom prodaje ruksaka

VIJESTI

Manje oružja, manje tragedija

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Pogled iza kamere na snimanju spota Mateja Matijevića za srpske zvijezde u Beogradu

FOTO GALERIJA

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji