Modernizacija željeznice od Vinkovaca do Okučana, sanaciju očekuje i 39 cestovno-željezničkih prijelaza u Brodsko-posavskoj županiji

Uskoro modernizacija željeznice od Okučana do Vinkovaca. Sanaciju očekuje i 39 cestovno-željezničkih prijelaza u Brodsko-posavskoj županiji

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.10.2019


 HŽ Infrastruktura u svibnju je potpisala ugovor vrijedan gotovo 11 milijuna kuna, koji predstavlja početak projekta modernizacije željezničke pruge na dionici Okučani-Vinkovci. Dionica najvećim dijelom prolazi upravo kroz Brodsko-posavsku županiju, a što će modernizacija značiti za razvoj željezničkog prometa na ovom području, donosi Dnevnik SBTV-a.

Dionica željezničke pruge od Okučana do Vinkovaca, duga je 131 kilometar. Od toga čak 100 kilometara prolazi kroz Brodsko-posavsku županiju.  S ciljem razvoja postojećih željezničkih kapacateta te smanjenja vremena prijevoza, kako tereta, tako i putnika, HŽ Infrastruktura kreće u njenu modernizaciju. Na spomenutoj trasi, u Brodsko-posavskoj županiji, nalazi se 39 željezničko-cestovnih prijelaza koji će kroz ovaj projekt, biti sanirani i prilagođeni, obnavljat bi se trebala i ostala infrastruktura. 

Projekt je trenutno u početnoj fazi. Ugovor o izradi studijske dokumentacije, vrijedan 10 milijuna i 700 tisuća kuna, HŽ Infrastruktura potpisala je još u svibnju. Početak realizacija, navode iz županije, očekuje se najvjerojatnije 2021. godine. 

Kada sve bude gotovo, najavljenim zahvatima, ističu iz Hrvatskih željeznica, osigurat će se i daljni razvoj koridora Novska -Travnik - državna granica s Republikom Srbijom, čiji je dionica Okučani-Vinkovci sastavni dio. Modernizacija će se većim dijelom financirati iz Europskih fondova. 

Nova infrastruktura, navode, željeznički će promet učiniti učinkovitijim, ali i sigurnijim. 

Zadnje vijesti

Kakva je budućnost bosanskobrodske Rafinerij?

Grad u akademskoj godini 2019./2020. stipendira 40 studenata

Obilježava se Međunarodni dan bijelog štapa

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema