MNK Brod 035 mogao je više u polusezoni

Sa završenim prvim dijelom sezone u Prvoj Hrvatskoj malonogometnoj ligi u Brodu 035 ne mogu biti zadovoljni.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 09.01.2019


 Među 12 klubova Brođani se nalaze na 10. mjestu onom koje vodi u niži rang natjecanja, odnosno u Drugu ligu. Naime, na kraju ove sezone 3 posljednja kluba napustit će prvoligaško društvo, dok se u Brodu 035 nadaju da će izbjeći te pozicije.

Gledajući ljestvicu Prve lige malonogometaši Broda 035 već sada imaju zaostatak za klubovima iz sredine poretka. Tako im Split koji je na 8. mjestu bježi 4 boda, međutim, bivši prvaci su se ove zime toliko pojačali da će se gotovo sigurno boriti za naslov prvaka Hrvatske. Očito je jedina nada  Brođanima ostala, a to isto žele i Osijek Kelme i Jesenje iz Krapine koji su na posljednje dvije pozicije uhvatiti Alumnus. Naime, momčad iz Sesveta nalazi se na 9. mjestu te sastavu trenera Ćorluke bježi samo 1 bod. 

Tijekom prvog dijela prvenstva Brod 035 kroz 11 utakmica zabilježio je 2 pobjede te ima 3 neodlučene i 6 poraza. Najviše bole domaći visoki porazi od aktualnog prvaka Novog vremena iz Makarske te od drugoplasiranog Vrgorca, dok u klubu smatraju da se domaći poraz s 5:3 od Gimka Uspinjače iz Zagreba mogao izbjeći. Ekipa trenera Ćorluke u ovoj polusezoni nije uspjela zabilježiti pobjedu u gostima, ali su zato stigla 3 boda i to na 3 gostovanja. Tako je po bod osvojen u Zagrebu kod Futsal Dinama, pa u Krapini kod Jesenja i u Šibeniku protiv Crnice. Od strijelaca su u Brodu 035 najviše golova po 6 dali Almedin Bundavica i Dražen Čavar, dok je Igor Mirković 5 puta pogodio suparničku mrežu.

Za malonogometaše Broda 035 završio je odmor koji je za većinu bio aktivan budući da su nastupali na raznim Božićnim i Novogodišnjim turnirima. Pred njima je drugi dio sezone u kojem će imati utakmicu više na svom terenu, dok su moguća i igračka pojačanja.

U Brodu 035 nadaju se da će iz vodstva lige doći službena potvrda kako svaka momčad u Prvoj ligi može imati 3 stranca, a ne 2 kao do sada. U tom slučaju bi trener Ćorluka u isto vrijeme mogao na parketu imati: Mirkovića, Jankovića i Munjizu te bi se uz njih puno lakše mogao ostvariti ostanak u ligi. U 12. kolu koje je prvo u nastavku prvenstva Brođani će u petak,  18. siječnja na domaćem terenu ugostiti četvrtoplasirani Futsal Dinamo iz Zagreba.  

Zadnje vijesti

Alkoholizirani vozači - velika opasnost u prometu!

Muškarac (38) sletio u odvodni kanal

Na burzi rada sve manje nezaposlenih u županiji

VIJESTI

Policija upozorava

Alkoholizirani vozači - velika opasnost u prometu!

FOTO GALERIJA

FOTO - Više od stotinu trkača trčalo 21,5 kilometar u spomen na Sibinjske žrtve

FOTO - Mate Bulić oduševio Sibinjce i njihove goste!

FOTO Pokladno jahanje u Kupini okupilo 40-ak jahača

Dovršetkom radova na Maslačku energetski su obnovljeni svi dječji vrtići u Slavonskom Brodu

Šest medalja za Astru - Odličan početak nove sezone