Mlado vino u Sl. Brodu krstili vinski biskupi Davor Dretar Drele i Vid Balog, a kumovao mu glumac Goran Navojec

Iza nas je Martinjski vikend, a uz niz proslava blagdana svetoga Martina, zaštitnika vinara i vinogradara izdvaja se i tradicionalna, 15. po redu, Martinjska fešta Visoke vinske akademije u Slavonskom Brodu. I ove je godine okupila svoje članove, njihove obitelji i prijatelje u svečanoj dvorani Prestige. Uz koncelebraciju podravskog vinskog biskupa, poznatog glumca Vida Baloga, obred krštenja mladoga vina predvodio je vinski biskup Davor Dretar Drele, a ovogodišnji je vinski kum još jedan vrsni hrvatski glumac – Bjelovarčanin Goran Navojec.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 17.11.2018


Na Martinjskoj fešti tradicionalno su bili i neki vinskih kumova prijašnjih godina, među njima i Vedran Mlikota, koji se i osobno uključio u orgnaizaciju Martinjske fešte u Slavonskom Brodu

 Rektorat Visoke vinske akademije i ove je godine odlučio djelovati humanitarno. Sav prihod od donacija s Martinjske fešte usmjerili su Kući srentih ciglica. U redove Vinske akademije primiljeno je i četvero novih članova, koji su uspješno položili sve vinske kolokvije, to su Branimir Živković, Miro Štritof, poznati vinar Vlado Krauthaker i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja RH, Dragan Jelić.
 
Feštalo se do dugo u noć, uz bogate stolove i mlado vino Vlade Krauthera, a za dobru zabavu pobrinuo se Tamburaški sastav Zora. Posebni glazbeni gosti bili su članovi jazz orkestra BIG BANDA  Hrvatske vojske.
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Bez dozvole skupljao sekundarne sirovine

Revoltiran gubitkom oštetio automat za igre na sreću

Tradicionalni božićni koncerti brodskoga FAB-a

FOTO GALERIJA

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju

Prva izložba skulptura izrađenih od drveta vinove loze u svijetu

Sanda Livia Maduna nova je predsjednica županijske Mladeži HDZ-a