Mladić (25) u Brodskom Stupniku pucao iz automatske puške

Čak 424 prekršaja vozača registrirali su policijsku službenici PU brodsko-posavske na cestama u svojoj nadležnosti od 28.siječnja do 3.veljače zabilježili su 424 prekršaja vozača i drugih sudionika u prometu.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 04.02.2019


Najčešći prekršaj opet je neprilagođena brzina uvjetima na cesti, čak 171 slučaj, potom alkoholiziranost, korištenje mobitela tijekom vožnje, i dr.

U tri prometne nesreće bilo je i ozlijeđenih vozača. Prva nesreća dogodila se u petak 1.veljače oko 14.30 kod Slobodnice kada 59-godišnji vozač osobnog automobila vožnju nije prilagodio uvjetima i stanju na cesti i sletio je u odvodni kanal. Teže je ozlijeđen, alkotestom mu je izmjereno 2.36 promila u krvi, a nije imao ni važeću vozačku dozvolu. Oko 17.30 istog dana u Slavonskom Brodu vozač(42) s automobilom je sletio s kolnika i udario u zid obiteljske kuće. Alkotestom mu je izmjereno 2,01 promila, niti on nije imao važeću vozačku dozvolu. Noć je proveo otriježnjenja u policijskoj postaji. U subotu oko 6 sati ujutro u Garčinu zbog neprilagođene brzine sa ceste je sletio u odvodni kanal automobil kojim je upravljao 24-godišnjak, nakon toga je udario u zemljani most te u zid obližnje kuće. U krvi je imao 1.38 promila.

Policija bilježi i događaj u Brodskom Stupniku gdje je 25-godišnjak u nedjelju oko ponoći pucao u zrak iz vatrenog oružja. Policajci su odmah izišli na mjesto događaja i u blizini su uhitili 25-godišnjaka koji je ispred ugostiteljskog objekta ispalio nekoliko hitaca u zrak iz automatske puške. Puška, spremnik i pripadajuće streljivo su mu oduzeti. Bit će kazneno i prekršajno prijavljen. Policija bilježi i događaj u Oriovcu kada je u prometu zaustavljen vozač a kojemu je alkotestom izmjereno 1.94 promil. Kako mu je zabrana upravljanja motornim vozilom ranije već bila izrečena, a važeću vozačku dozvolu ni ovaj puta nije imao kod sebe, sudac Općinskog suda mu je izrekao zatvorsku kaznu od 13 dana te je prepraćen u zatvor u Požegu. 

Zadnje vijesti

Ponavljačica prometnih prekršaja isključena iz prometa

Taksijem došao od Pule do Broda pa pobjegao ne plativši račun

Održana 1. „Zlatna bućka“ u sportskom ribolovu

FOTO GALERIJA

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

Među Bijelo–crne vratili se Bundavica i Mirković, novo ime Jašarević

Eva Plavšić i Filip Beketić - najljepši snaša i momak 53. Đakovačkih vezova

Fra Josip Ivkić, novozaređeni svećenik franjevac, proslavio svoju mladu misu

FOTOGALERIJA - UŠR Petnja organizirala 3. Malu školu ribolova za djecu