Mlađi pioniri Amatera s 10:0 nadigrali Dinamo iz Vidovaca

Od nove sezone Prva kvalitetna liga Slavonije i Baranje u kategoriji pionira ima 5 klubova iz Brodsko – posavske i 3 s područja Požeško – slavonske županije.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 23.09.2021
Mlađi pioniri Amatera s 10:0 nadigrali Dinamo iz Vidovaca


 Ukupno je u natjecanju 14 sastava, dok grad Slavonski Brod predstavljaju: Marsonia. Željezničar i po prvi put Amater, dok su tu još novogradiška Sloga i Omladinac iz Gornje Vrbe. S požeške strane dolaze: Slavonija, pleternička Slavija i Dinamo iz Vidovaca i Dervišage koji je u ovom 3. kolu gostovao na Jelasu kod Amatera.

U 3. kolu Prve kvalitetne lige Slavonije i Baranje za mlađe pionire igrače koji su 2009. i 2010. godište mladi nogometaši Amatera su s 10:0 nadigrali Dinamo iz Vidovaca i Dervišage. Obje ekipe u prva 2 kola doživjele su poraze. Tako je Amater na Jelasu s 1:0 izgubio od požeške Slavonije, dok je nakon toga s 3:1 poražen u Gornjoj Vrbi od Omladinca. S druge strane mlađi pioniri Dinama iz Vidovaca i Dervišage su s također 10:0 izgubili u Osijeku od Hypo limača, da bi u prošlom kolu u Požegi s 8:0 stradali od Marsonije. Gostujući trener Ivan Marić došao je sa svega 9 igrača koji su se nekako i držali do 13. minute kada su mlađi pioniri Amatera preko svog kapetana Ivana Ljubasa došli do vodstva od 1:0. Kada je samo 2. minute nakon toga Karlo Ostopanj Rizvić povećao na 2:0, domaći trener Danijel Vuksanović na klupu je povukao bez zamjene 2 igrača. Ovo je bio lijep fair – play potez jer su do kraja utakmice na terenu momčadi bile ravnopravne s istim brojem igrača u polju. To se kod Amatera nije osjetilo te su do kraja zabilježili visoku pobjedu s 10:0.

Nakon vodstva od 2:0 za mlađe pionire Amatera 2 gola u nizu za 3 i 4:0 postigao je Antonio Marić, a njega je dobro zamjenio Marko Ivanović koji je bio strijelac za 5 i 6:0 koliko je bilo na poluvremenu. Prošle sezone limači Amatera bili su prvaci MŽNL Brod / Požega te je dobar dio tih igrača koji su 2010. godište ove godine prešao u mlađe pionire. Pojedini od njih prvi put igraju na velikom terenu punih dimenzija jer limači svoje utakmice imaju na manjem. Među 18 igrača koji su bili u zapisniku trener Danijel Vuksanović ima samo petoricu koji su izlazno 2009. godište, a to su: Ivan Ljubas, Jure Mandić, Borna Vuksanović te Ilan i Karlo Elkaz. U drugom poluvremenu mlađi pioniri Amatera postigli su još 4 gola i to 2 Adriano Stojanović, dok su po jednom mrežu gostiju iz Vidovaca i Dervišage pogodili: Mateo Jozić i Roko Marinović.

Tako su mlađi pioniri Amatera upisali prvu pobjedu u Prvoj kvalitetnoj ligi Slavonije i Baranje, dok im u slijedećem kolu slijedi gostovanje u Novoj Gradiški kod Sloge. S druge strane mlađi pioniri Dinama iz Vidovaca i Dervišage čekaju na svoju prvu pobjedu, a protivnik u slijedećem kolu ovog vikenda im je u derbiju susjeda požeška Slavonija.

Zadnje vijesti

Požeška Slavonija nanijela peti uzastopni poraz Slavoncu iz Bukovlja

U Brodu za 10 godina, deset gradonačelnika

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška