Mladi kajakaši 'Olimpika' uspješni na turniru olimpijskih nada

Na Turniru olimpijskih nada u češkim Račicama koji se održava ovoga vikenda, nastupaju i mladi kajakaši brodskog Kajak kanu kluba Olimpik. I već prvog dana natjecanja javljaju o dobrim rezultatima...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 16.09.2017
 Ovo je najjače natjecanje na svijetu za mlađe dobne uzraste stoga ga mnogi i popularno nazivaju "neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlađe dobne uzraste". Članovi KKK Olimpik u dresu Hrvatske reprezentacije postigli su dobre i obećavajuće rezultate.

 
Leona Pavlešin je u utrci kajaka jednosjeda na 1000 metara sjajno odveslala svoju prvu utrku, osvojila 4. mjesto i siguran plasman u polufinale gdje je kasnije osvojila sjajno 6. mjesto. Treba naglasiti kako je Leona godinu dana mlađa od konkurencije.
 
Olimpikov dvosjed u sastavu Denis Folvarek / David Aračić nakon 6. mjesta i plasmana u polufinale, u polufinalu je osvojio 8. mjesto. Ostavili su dobar dojam na spomenutoj utrci gdje se prvih osam dvosjeda "naguralo" u šest sekundi, za ulazak u A finale im je trebalo 2-3 sekunde, a s obzirom da im je ovo bio debitantski nastup, sigurno je uspješan.
 
U subotu su na rasporedu utrke na 500 metara, a u nedjelju, poslijednjeg dana natjecanja su sprint utrke na 200 metara.
 
Od ostalih predstavnika Hrvatske reprezentacije nastupio je mladi kajakaš Josip Lenac koji je osvojio 8. mjesto u polufinalu, kajak dvosjed u sastavu Adrian Bužimkić-Samuel Lucić koji su osvojili 9. mjesto u polufinalu, kanu dvoklek u sastavu Rafael Kolundžić-Darko Erceg koji osvaja 9. mjesto u kvalifikacijskoj utrci te se nažalost nisu plasirali u polufinale kao i mlada kajakašica Inga Karakaš koja također osvaja 9. mjesto u kvalifikacijskoj utrci.
 

Zadnje vijesti

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

Dvije novooboljele osobe od bolesti Covid-19, još jedan zdravstveni djelatnik pozitivan

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji