Mladi iz cijele Europe u Slavonskom Brodu

U Centru mladih danas je organizirana dodjela nagrada za najbolje video uratke na nacionalnom natječaju informacijskih Europe direct centara, a u sklopu kampanje #ovajputglasam.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.05.2019
Mladi iz cijele Europe u Slavonskom Brodu


 Mladi iz cijele Hrvatske tako su dobili vrijedne nagrade, poput Zadranina Petra Zuvanovića koji je osvojio nagradu za najduhovitiji video. Bila je ovo odlična prilika za druženje i širenje vidika jer su mladi iz cijele Europe sudjelovali na Međunarodnom parlamentu mladih, odnosno simulaciji rada Europskog parlamenta.

Predavanje im je održao Nikola Buković koji se i osobno bavio problemima mladih kroz svoje radno iskustvo i i europske aktivnosti, a ovoga puta, pokušao im je približiti zašto je važno da se angažiraju kao aktivni građani Europske unije i zašto bi trebali sudjelovati na europskim izborima. S njim se slaže i mladi Brođanin Florijan Galić koji je ovom prilikom kazao- Osobno gledam izlazak na izbore kao dužnost građana jer time pokazujemo volju naroda na kojoj se zasniva demokracija, i ako imam pravo birati nekoga tko će zastupati moje interese, zašto bi dao drugima da mi ga biraju?

S njim se slažu i Milka iz Bugarske te Agatha iz Francuske koje su se poželjele više angažirati nakon što su probale studentske razmjene u sklopu Erasmus+ programa. Kako kažu, to ih je potaknulo da se priključe europskim organizacijama za mlade i sudjeluju u procesima, a tako su ovog proljeća stigle i u Slavonski Brod. 

 

Zadnje vijesti

Dvije nove pozitivne osobe u županiji, aktivnih slučajeva 121

13. Memorijal ''Ostat ću mlad – Krešimir Blažević'' u Centru mladih i na YouTubeu

Leona i Antonela 4. u finalu na 1000 metara

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“