Mladi iz cijele Europe u Slavonskom Brodu

U Centru mladih danas je organizirana dodjela nagrada za najbolje video uratke na nacionalnom natječaju informacijskih Europe direct centara, a u sklopu kampanje #ovajputglasam.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.05.2019
Mladi iz cijele Europe u Slavonskom Brodu
 Mladi iz cijele Hrvatske tako su dobili vrijedne nagrade, poput Zadranina Petra Zuvanovića koji je osvojio nagradu za najduhovitiji video. Bila je ovo odlična prilika za druženje i širenje vidika jer su mladi iz cijele Europe sudjelovali na Međunarodnom parlamentu mladih, odnosno simulaciji rada Europskog parlamenta.

Predavanje im je održao Nikola Buković koji se i osobno bavio problemima mladih kroz svoje radno iskustvo i i europske aktivnosti, a ovoga puta, pokušao im je približiti zašto je važno da se angažiraju kao aktivni građani Europske unije i zašto bi trebali sudjelovati na europskim izborima. S njim se slaže i mladi Brođanin Florijan Galić koji je ovom prilikom kazao- Osobno gledam izlazak na izbore kao dužnost građana jer time pokazujemo volju naroda na kojoj se zasniva demokracija, i ako imam pravo birati nekoga tko će zastupati moje interese, zašto bi dao drugima da mi ga biraju?

S njim se slažu i Milka iz Bugarske te Agatha iz Francuske koje su se poželjele više angažirati nakon što su probale studentske razmjene u sklopu Erasmus+ programa. Kako kažu, to ih je potaknulo da se priključe europskim organizacijama za mlade i sudjeluju u procesima, a tako su ovog proljeća stigle i u Slavonski Brod. 

 

Zadnje vijesti

Objavljeni termini za boravak djece u gradskom odmaralištu u Starom Gradu na Hvaru

Košarkaši Slavonskog Broda 1946 vratili se treninzima

Nastavlja se obnova zaštićenih spomenika kulture no u smanjenom iznosu

VIJESTI

Priopćenje za javnost

Objavljeni termini za boravak djece u gradskom odmaralištu u Starom Gradu na Hvaru

FOTO GALERIJA

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline