Mladi i marljivi Brođani dokaz da se dobrim radom može uspjeti

Da se dobrim i predanim radom može uspjeti i pritom pomoći i ljudima u svojoj sredini pokazuje priča Darka Banovića.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 01.03.2019
Mladi i marljivi Brođani dokaz da se dobrim radom može uspjeti


 Uvjeren da se u Slavoniji može uspjeti odlučio se na pokretanje vlastitog posla, specijalizirane trgovine boja i lakova Color Trade te pritom zaposlio i četiri mlade osobe.

"Cijela priča oko Color Tradea vrti se oko toga da ostanemo u Slavoniji. Zaposlene su četiri osobe mlađe od 30 godina, a u interesu nam je da mladi ostaju u Slavoniji bez obzira što se stalno priča o krizi i iseljavanju. Mi smo bazirali cijelu priču na tome da mladi imaju gdje raditi za... ja ne bih sebe nazvao gazdom, nego prijateljem i osobom koja pomaže mladima u razvoju", počinje priču o tome zašto je krenuo u poduzetničku avanturu Brođanin Darko Banović, vlasnik Color Tradea.

Jedan od ciljeva je bio i kontinuirano ulagati u zaposlenike kako bi cijeli tim zajedno napredovao te usvajao nova znanja i vještine.

"Svaka dva mjeseca organiziram zaposlenicima stručne seminare u Njemačkoj, Grčkoj i Slovenije gdje je sve u potpunosti plaćeno s naše strane. Idu i na obuku od tjedan dana da budu što stručniji. Upravo nas je cijeli niz kupaca prepoznao po stručnosti. Kod nas koji god kupac dođe s bilo kojom situacijom mi imamo rješenje za njega", ističe Banović.

Radom i uvjetima u Color Tradeu ima i mladi Brođanin Tino Cerovečki koji je zaposlen već godinu i pol dana, a prije početka rada razmišljao o odlasku iz Hrvatske, no to sada nije slučaj.

"Kako bi što bolje pomogli našim kupcima kontinuirano idemo na seminare, bio sam u Sloveniji, Njemačkoj i Nizozemskoj na edukaciji. Znanje se mora stalno nadograđivati. Zanimljivo je raditi ovaj posao, pomoći ljudima u svim situacijama. Kupci su zadovoljni, vraćaju se i dovode prijatelje jer znaju da ovdje ne jednom mjestu mogu naći kvalitetne materijale i dobiti stručne savjete po povoljnoj cijeni", kaže Tino 

Color Trade specializirana je trgovina boja i lakova, a nalazi se na adresi u ulici Eugena Kumičića 97 u Slavonskom Brodu.

"Cijela trgovina je bazirana na auto programu, auto reparaturi. Imamo sve popratne materijale za automobile, od limarije, gitova, filera, boja, bezbojnih lakova, a ponudu smo proširili i na fasade,  unutarnje i vanjske boje, boje za beton, parket i stolare, ličilački materijali i pribori. U Color Trade svi kupci mogu naći što im treba čak i fasade, stiroporne sustave i kamenu vunu", rekao nam je Banović te dodao da ukoliko neki proizvod nemaju na zalihi on stiže u roku od 24 sata te da su nedavno dodali i sanitarni dio asortimana za kuće i škole.

U Color Tradeu imaju i posebnu uslugu kada je riječ o bojama, posebice fasadnim i unutarnjim. Pomoću posebnog uređaja mogu na terenu identificirati točnu nijansu koju želite te ju reproducirati.

"Kod nas kupac koji želi odabrati nijansu bilo čega, fasade, boje za drvo, metal, auto, beton, imamo uređaj koji prepoznaje svaku nijansu i točnu nijansu napravi. Sve se riješi u pet sekundi. Nije potrebno listati kataloge sa stotinama boja već ukoliko kupac zna koju boju želi dovoljno ju je skenirati i mi ćemo je napraviti", dodaje Banović.

Uz sve pogodnosti koje već nude u Color Tradeu pripremaju i Dane otvorenih vrata koji će se održati sredinom ožujka, a za točan datum pratite Facebook stranicu Color Tradea jer sve kupce očekuju 15, 20 i 25 % popusta na gotovinsko plaćanje za sav asortiman.

Čitatelje BrodPortala očekuje iznenađenje i to poklon bon od 200 kuna. Sve što morate napraviti je "lajkati" Facebook stranice Color Tradea i BrodPortala te u komentaru na objavu navesti tri vrste boja koje u ponudi ima Color Trade.

Zadnje vijesti

Više od stotinu ugostiteljskih objekata iz 11 županija sudjeluje u Danima Okusa hrvatske tradicije

Prošli tjedan 33 prometne nesreće s dvije teže i 15 lakše ozlijeđenih osoba

31-godišnjakinja osumnjičena za počinjenje šest kaznenih djela krađe

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO / FOTO

Krešine riječi "kroz voljeni grad geslo ljubavi buja" zaživjele na 13. memorijalu "Ostat ću mlad"

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti