Mladi Brođanin Ivan Ostopanj otvorio u Slavonskom Brodu palačinkarnicu "Crêps"

Nakon što je dvije godine proveo na radu u Austriji, mladi Brođanin Ivan Ostopanj vratio se u rodni Slavonski Brod, odlučio iskoristiti poticajne mjere samozapošljavanja i, na radost mnogih sladokusaca, otvorio u centru grada - palačinkarnicu! Ali, ne bilo kakvu: mjesto je to u kojemu možete kušati najslađe i najmaštovitije palačinke, ali i čuvene Germknödle, izvorne austrijske recepture; waffle, bubble waffle i bečke Apflestrudeln u vaniliji... Osim u Zagrebu, nema u kontinentalnoj Hrvatskoj slične ponude...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 10.06.2018
Mladi Brođanin Ivan Ostopanj otvorio u Slavonskom Brodu palačinkarnicu "Crêps"


 "Na ideju da otvorim u Brodu ovakvu palačinkarnicu došao sam dok sam radio u Austriji. Tamošnji gradovi ovakve specijalizirane slastičarnice imaju već dugo, pa sam pomislio, zašto ih ne bismo imali i mi u Hrvatskoj. Palačinkarnica nosi naziv "Crêps", što na francuskom jeziku znači "tanka palačinka". No, htio sam uz palačinke i nešto novo. Pa sam tako Brođanima odlučio ponuditi i waffle i austrijske Germknödle s makom i cimetom, a bit će tu još i pita od jabuka u umaku od vanilije sa sladoledom. Sve je domaća proizvodnja, ali izvorne austrijske recepture", kaže Ivan.

U samom obrtu zaposleni su Ivan i njegova majka Marina, a u skoroj budućnosti plan mu je zaposliti i nekoliko studenata.

"Aplicirali smo na mjeru EU preko Zavoda za zapošljavanje, napisali projekt i nadamo se pozitivnom odgovoru, tim više što je riječ o obrtu s ponudom koja je na neki način jedinstvena u ovom dijelu Hrvatske", naglašava Ivan. 
 
 
 U novoj palačinkarnici možete odabrati jednu od deset gotovih, unaprijed osmišljenih vrsta palačinki, no isto tako možete i sami složiti svoju osobnu palačinku zatražiti okuse, preljeve i punjenja. U ponudi su i slane palačinke (sa šunkom, kobasicom, kulinom, piletinom, umacima majonezom, ketchupom, tartarom...) sedam vrsta waffli i germknödle s makom i cimetom. Palačinkarnica "Crêps" nalazi se na Trgu Stjepana Miletića, odmah pokraj caffe bara Exluziv, nasuprot dječjega parka.
 
Palačinkarnica Crêps je pravo mjesto na koje možete dovesti i svoje mališane i razveseliti ih najslađim palačinkama u gradu i okolici! 

 
 
Zadnje vijesti

Hrvatska reprezentacija na Vijušu ugošćuje Italiju

Štiti od UV zračenja, raka kože i infekcija, štedi vrijeme, zimi daje toplinu

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila 87-godišnja putnica

VIJESTI

Brada u muškaraca, trend ili (zdravstvena) potreba

Štiti od UV zračenja, raka kože i infekcija, štedi vrijeme, zimi daje toplinu

NAJČITANIJE DANAS

Tomislav Bralić i klapa Intrade stižu u Garčin

"Pravi smo ljubitelji kulena, a Slavonci nas na odlasku pjesmom prate do kombija"

FOTO GALERIJA

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika

Brođani uspješni u Banja Luci

Astra osvojila 5 medalja u Zagrebu

Top dance uspješan na prvom ovosezonskom natjecanju