Mladi Brođani plesali Miji za rođendan

Manifestacija pod nazivom "Dani plesa" održava se ovoga tjedna u Slavonskome Brodu po deseti puta.

Autor: Ivana Šimac | Datum objave: 20.02.2013
Od 2004. godine, kada je uspostavljena, do danas, slavi jedno poznato brodsko ime – Miju Čorak Slavensku. Ne samo da je njeno ime dobro poznato nama, Brođanima, već je ova prva hrvatska primabalerina ostavila toliko dubok trag u plesnoj povijesti da joj je ime upisano u desetak baletnih rječnika i enciklopedija.

"Da je kojim slučajem poživjela, upravo danas bi slavila 97. rođendan", rekao je na samom početku programa ravnatelj KKD Ivana Brlić-Mažuranić, Hrvoje Špicer.

Nakon što su pozornicu zauzeli klinci i klinceze iz 'Brodskih leptirića' bilo je jasno da Mia Slavenska još uvijek duhom živi u ovom našem, malom gradu. Pozornicom su prodefilirali i jednako talentirani mali plesači iz Požege koji su pod koreografskom palicom Ilijane Lončar uvijek rado viđeni gosti na daskama  brodske dvorane.

"Uvijek nam je drago kada se vratimo u Brod i nastupamo za vašu publiku. Prvenstveno moramo reći i da volimo ovu pozornicu, velika je, prostrana i kada god se vratimo primijetimo neki novi tehnološki napredak. Voljeli bismo kada bi i kod nas u Požegi obnova i ulaganje u dvorane teklo tako brzo", rekla je za Brodportal Ilijana Lončar.

Nastupali su i Brodski plesni studio 'Cascavela', Športski plesni klub 'TOP DANCE', plesna skupina 'Sinovi' te plesni studio 'Merlin'. Dani plesa trajati će sve do 1. ožujka, kada će cjelokupna manifestacija biti zatvorena plesnom revijom, barem dogodine.

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Upozorenje građanima – ne nasjedajte na lažne nagradne igre ili obavijesti o osvojenim predmetima!

U Davoru radovi na projektima teku nesmetano unatoč situaciji s koronavirusom

Građani se odlučili na dragovoljnu predaju oružja i pozvali policiju

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji