Mladi Brođani o filmu učili od Željka Belića

O dokumentarnom filmu, od njegove povijesti do praktičnih primjera, mladi Brođani su mogli mnogo toga saznati iz prve ruke. I to od Željka Belić, poznatog hrvatskog redatelja dokumentarnih filmova.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.11.2018
Mladi Brođani o filmu učili od Željka Belića




 Uz brojne anegdote iz vlastitog filmskog iskustva, potencijalni budući filmaši mogli su čuti i korisne savjete. Iskusni redatelj, mladima je prenio jasnu poruku. Tko želi, uz malo volje i truda, danas može ostvariti svašta, pa i snimiti dokumentarni film.

Savjete iz prve ruke došli su poslušati i brojni srednjoškolci. Antonio Radoš, učenik Tehničke škole Slavonski Brod se do sada nije nikada okušao u snimanju filmova. Kako kaže, došao je prvo o tome nešto više saznati, a onda tko zna. Iva Stipić, učenica Ekonomsko-birotehničke škole Slavonski Brod  je po pitanju snimanja dokumentarnih filmova ipak nešto ozbiljnija. 

Ovo predavanje održano je u sklopu projekta CoolTour Lab koji provodi Udruga Lima. Sredstva za promicanje kulturne produkcije osigurana su preko Europskog socijalnog fonda.

U okviru Male filmske akademije u Slavonskom Brodu su svoje iskustva već podijelili Robert Knjaz, Silvije Stilinović i Ivan Lutz. Predavanja se nastavljaju, otvorena su za sve, pa će zaljubljenici u film vrlo brzo imati novu priliku za čuti korisne savjete. 

 

Zadnje vijesti

Četiri novooboljela od koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji

Antonio Sekulić vodi Olmissum do naslova prvaka

20-godišnjak i 22-godišnjak počinili 26 teških krađa, materijalna šteta iznad 200 tisuća kuna

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji