Mlada Brođanka Ena Chiara Teglović upisuje studij kretivnog pisanja i filma u Engleskoj

I dok vjerojatno veliki broj maturanata u ovom trenutku još nije siguran koji studij odabrati i čime se uopće baviti u životu, ona je već odlučila. Njezino ime je Ena Chiara Teglović i njezini su planovi – pisanje i film. I tim će putem otići studirati u Englesku.

Autor: Brodportal | Datum objave: 31.05.2020


 Gluma, balet, glazba i režija – popis je to ljubavi i talenata mlade Brođanke Ene Chiare Teglović. I u svemu se tome okušala – a tek joj je 18.

"Shvatila sam da se volim stavljati u cipele drugih ljudi i gledati u njihov život, gledati svijet kroz njihove oči. Glazba mi je uvijek bila zanimljiva, voljela sam slati poruke ljudima, kroz glumu ili glazbu, bilo šta, samo da bude pozitivna poruka", kaže Ena Chiara Teglović, maturantica gimnazije.

Pozitivnu poruku ova je maturantica slala brodskoj publici kroz brojne uloge. Neke od njih su primjerice Glazbeno-scenska čarolija "Šegrt Hlapić" 2014. Plesala je i glumila i u predstavi "Slavuj" koju je odigrala 2015. 

Pet godina poslije Ena Chiara je odlučila – umjetnost i kreativnost želi odabrati za svoje životno zanimanje. 

"Shvatila sam da jako volim film i snimnja općenito. Kako volim i pisati, shvatila sam da se želim baviti bilo čim što ima veze s filmom, bilo to gluma, pisanje scenarija ili režija. Gluma će uvijek biti dio mene, ali odlučila sam ipak otići u Englesku u stidirati kreativno pisanje i režiju", objašnjava Ena Chiara.

U ostvarenju svog sna već je daleko dogurala. Naime za veliku većinu fakulteta za koje se prijavila na temelju motivacijskog pisma i radova dobila je zeleno svjetlo – položena matura u Hrvatskoj još će biti točka na "i" da upiše baš ono što želi, a to je studij u Essexu u Engleskoj.

Kao svoj trag u Gimnaziji "Matija Mesić" Ena Chiara ostavit će spot za pjesmu "Revolution", čisti slavonskobrodski proizvod s njenim potpisom. 

Trenutno je u pripremama za svoju posljednju predstavu kao članica Satiričkog kazališta mladih – bit će to "Mi djeca s kolodvora ZOO". Bez obzira na sve što je postigla u Slavonskom Brodu i na kvalitetu hrvatskih studija, odabrala je Englesku. 

Odlična u glazbi, kreativna u pisanju, snalažljiva u snimanju, zaljubljena u glumu – kuda god je životni put odnese, za Enu Chiaru Teglović čini se, neće biti teško snaći se. A što će prevagnuti – tu će zagonetku, po svemu sudeći rado otkrivati putem.  

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Župan Marušič na 2. Danima regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Počinje natječaj za udruge u sklopu projekta "Žuta točka"

SPORT

Najava 12. kola Treće HNL -istok

Omladinac iz Gornje Vrbe gostuje u Pleternici

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška