Misna slavlja u znaku molitve za obitelji, središnje predvodio Domagoj Matošević, rektor svetišta u Mariji Bistrici

Brojni vjernici sa svih strana Slavonije i danas su hodočastili u marijansko svetište u Slavonski Brod. Osmi u svibnju – dan čašćenja Gospe Brze Pomoći proslavljen je u ozračju nadolazećeg Svjetskog dana obitelji te za jesen najavljenoga Nacionalnog susreta obitelji, a središnje hodočasničko misno slavlje predvodio je prečasni Domagoj Matošević, rektor Nacionalnog marijanskog svetišta Majke Božje u Mariji Bistrici.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 08.05.2018


Obitelj je temelj svakog društva. Iz obitelji nastaje život, ona je prva škola odgoja i formacije svakog čovjeka. Bez zdravih obitelji ni jedno društvo ne može biti dobro i uspješno.  Danas su obitelji u Hrvatskoj suočene s brojnim izazovima, ponajviše egzistencijalnim – naglasio je prečasni Domagoj Matošević te pozvao na neprestano i neumorno zauzimanje za obitelji, za blizinu onima koji su u bračnoj krizi, koji su pred kušnjama svoga zajedništva, te na molitvu za obitelji. Tim više,  što je pred nama, točnije  15. svibnja i Svjetski dan obitelji. A Crkva u Hrvata priprema se i za Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u rujnu u Solinu.

Pravi apostol obitelji u Crkvi u Hrvata bio je blaženi Alojzije Stepinac, čija se 120. obljetnica rođenja upravo navršava danas, 8. svibnja, pa su vjernici svoje molitve predavali i u njegov zagovor.
 
 
 

 

Zadnje vijesti

Stranci ponovo divljaju po Hrvatskim cestama

Ukrali traktor, ali se nisu dugo vozali...

Snijeg se vratio na kolnike, oprez!

NAJČITANIJE DANAS

Aktivni građani sportom protiv najdepresivnijeg mjeseca

Više od 100 Novogradiščana vježbalo uz tim Aktivne Hrvatske

FOTO GALERIJA

Nakon prvog vikenda, Legija 2 na drugom mjestu!

Polaznici Dječjeg vrtića "Maslačak" uskoro u obnovljenom prostoru

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena