Ministar Banožić sastao se s predstavnicima tvrtke zainteresirane za Đuru Đakovića

Ministar obrane Mario Banožić sa suradnicima u ponedjeljak 11. listopada u Ministarstvu obrane održao je sastanak s predstavnicima Czechoslovak Group (CSG) na čelu s osnivačem Jaroslavom Strandom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.10.2021
Ministar Banožić sastao se s predstavnicima tvrtke zainteresirane za Đuru Đakovića


 Na sastanku je održana prezentacija o portfelju tvrtki i proizvoda Czechoslovak Group CSG . Također, razgovaralo se o daljnjem vidu obrambene suradnje kao i interesu za tvrtku Đuro Đaković.

Ministar obrane Banožić istaknuo je kako je težnja ministarstva da budući vlasnik tvrtke Đuro Đaković zadrži postojeće sposobnosti kompanije koja je iznimno važna za održavanje postojeće i buduće vojne tehnike na kojoj Oružane snage RH temelje svoje obrambene sposobnosti.

Osnivač CSG-a Jaroslav Strand rekao je kako tvrtka Đuro Đaković, osim u Hrvatskoj, ima potencijala i za održavanje vojne opreme drugih zemalja.

Czechoslovak Group (CSG) je holding kompanija koja se nadovezuje na tradiciju čehoslovačke industrije, koja promiče i dalje razvija aktivnosti tradicionalnih čeških i slovačkih tvrtki na području civilne i obrambene industrijske proizvodnje. 

Zadnje vijesti

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

FOTO GALERIJA

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“

Marsonija predstavila dresove za novu sezonu

Župan Danijel Marušić i predsjednik skupštine Pero Ćosić na svečanom otvaranju Pelješkog mosta