Minimalna pobjeda rukometaša Broda nad Županjom

U svojoj prvoj domaćoj utakmici u novoj sezoni Druge lige - istok rukometaši Broda zabilježili su minimalnu pobjedu s 32:31 nad Županjom.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 14.10.2020


 Međutim, zanimljiv je način na koji su Brođani došli do pobjede, a osigurao ju je nevjerojatnim golom Josip Sarić na isteku vremena i deveterca. U rukometu su se u povijesti događali golovi na isteku vremena s 9 metara, ali jako rijetko, međutim, sada je to pošlo za rukom Sariću koji se sjajno snašao u toj situaciji.

U posljednjih nekoliko sezona rukometaši Broda i Županje imaju neizvjesne utakmice bez obzira gdje se one igrale. Bilo je tu i prijateljskih susreta tako da se ove dvije ekipe jako dobro znaju i među njima nema tajni. U 1. kolu su jedni i drugi poraženi, Brođani na gostovanju u Novoj Gradiški s 31:25, a Županja na svom terenu s 28:21 od prvog favorita lige Slatine. Gotovo da do pobjede nitko nije došao jer je prijetilo da će utakmica završiti bez pobjednika i da će svakom pripasti po 1, a onda se ukazao Josip Sarić koji je rukometašima trenera Senada Baranje osigurao pobjedu s 32:31.

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo izjednačeno te su ekipe stalno izmjenjivale u vodstvima, dok niti Brod niti Županja nisu imali vodstvo veće od jednog gola. Na odmor je s golom prednosti za 15:14 otišla Županja, ali za 5. minuta nastavka domaći rade seriju od 4:0 te imaju 18:15. Nešto kasnije u 37. minuti golom Okružnika Brođani imaju i +'4 za 20:16 što se kasnije pokazalo da je bila najveća prednost jedne ekipe na utakmici. Sve do samog kraja rukometaši Broda bili su u vodstvu, a onda su gosti iz Županje u 58. minuti s 2 uzastopna gola Rafaela Lovrića koji ih je ukupno postigao 12 došli do poravnanja na 30:30 koje je prvo u drugom poluvremenu. Do kraja su ostale 2. minute i Sarić precizno izvodi sedmerac za 31:30, dok na drugoj strani 20 sekundi prije kraja Oršolić poravnava na 31:31. U preostalom vremenu domaći nisu uspjeli zabiti za pobjedu, ali su izborili udarac s 9 metara kada je već vrijeme isteklo. Josip Sarić odlučio se na udarac iz poda koji je prošao kroz igrače i vratara i završio u golu za 32:31 i pobjedu Brođana. Upravo je Sarić bio najučinkovitiji s 8 golova, dok su po 7 dali Ivan Rašić i Emil Okružnik.

U slijedećem 3. kolu Druge lige – istok rukometaši Broda gostovat će u Valpovku kod Valpovke koja se nalazi na posljednjem mjestu te iz obje do sada odigrane utakmice ima oba poraza.

Zadnje vijesti

11 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

S Angolom za nastavak velikog niza protiv afričkih zemalja

Županija objavila natječaj za stipendije redovitim studentima

FOTO GALERIJA

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić

Dodijeljena županijska priznanja i nagrade za 2020. godinu