Mili Bože, svi pjevaju lipo! - Smotra folklornih pjevačkih skupina u Kobašu

Ovoga vikenda, 26. listopada 2019. godine nastavljaju programi ovogodišnjeg 55. Brodskog kola i to sa 24. Smotrom folklornih pjevačkih skupina Brodsko-posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.10.2019
Mili Bože, svi pjevaju lipo! - Smotra folklornih pjevačkih skupina u Kobašu
 Smotra će se ove godine održati u Slavonskom Kobašu uz suorganiziranje KUD „Matija Gubec“ koji će ovaj program organizirati sa glavnim organizatorima svih programa Brodskog kola, Folklornim ansamblom Broda. Članovi programskog odbora Brodskog kola su ovome programu odredili ime „Mili Bože, svi pjevaju lipo!“, a također je određeno i dogovoreno da će biti nagrađena najbolja počimalja i najbolji počimać na ovoj smotri,  prosudbeno povjerenstvo će izabrati pet najkvalitetnijih skupina koje će Brodsko-posavsku županiju predstavljati na regionalnoj smotri pjevačkih skupina Slavonije Baranje i Srijema „Alaj pjevam i pjevati znadem“,  koja će se održati u travnju 2020.god. u KKD Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu već kao jedan od programa 56. Brodskog kola.

U subotnjem programu u Slavonskom Kobašu će sudjelovati 15 folklornih pjevačkih skupina sa područja naše županije, a dok posjetitelji u dvorani budu čekali rezultate povjerenstva, bit će prilika da uživamo i od srca se nasmijemo Monodrami „Baba Klara Tamburova“ za koju je tekst napisao Zvonimir Toldi, prof. dok će u ulozi Babe Klare Tamburove nastupiti Irena Matković, program će se održati u društvenom domu sa početkom u 18,00 sati.

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja