Mia Čorak Slavenska ponovo okupila sva četiri nacionalna baletna centra

Slavonski Brod ostao je jedini grad koji jednom na godinu okuplja profesionalne plesače baleta iz sva četiri nacionalna baletna centra na jednom mjestu.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 25.02.2018
Mia Čorak Slavenska ponovo okupila sva četiri nacionalna baletna centra


 Gala večer hrvatskih nacionalnih baletnih ansambala treću godinu u čast Miji Čorak Slavenskoj na pozornicama Kazališno-koncertne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić". 

HNK iz Osijeka došao je s poznatim "Orašarom". Ovoga puta ulomci "Praline" te Španjolski ples. Splitski baletni ansambl izveo je "The Edge" ulomak iz baletnog triptiha East West. Na glazbu Vivaldija, Mozarta i Backa te koreografiju Igora Kirova zaplesali su najbolji baletnih umjetnici koje Split trenutno ima. 

I ovoga puta recentni naslovi iz trenutne ponude baletnih programa Hrvatskih nacionalnih kazališta. Riječani su se predstavili scenom iz baleta "Machbet" u koreografiji Maše Kolar. 

Nakon što su prošle godine pretpremijerno u Sl. Brodu pokazali ulomak iz Labuđeg jezera Baletni ansambl zagrebačkog HNK izveo je ulomak iz "Romea i Julije".

Nastupima najboljeg od baleta što postoji trenutno u Hrvatskoj, organizator, KKD još je jednom dokazala da prvo okupljanje nacionalnih baleta nije bio samo eksperiment. Odvažan potez postaje tradicija, a brodska publika ima privilegiju i čast uživati u tome. 

Zadnje vijesti

U PK Marsoniji rade s djecom s poteškoćama u razvoju

Filmski velikani u novom ciklusu Palube 7

Jutra na, zimskih, 7 stupnjeva, moguć i snijeg, a sve u rujnu(!)

NAJČITANIJE DANAS

Besplatne projekcije

Filmski velikani u novom ciklusu Palube 7

FOTO GALERIJA

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!

U tijeku završni radovi na novom prostoru za kajak-kanu klubove

Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"