Memorijalni rukometni turnir osvojili gosti iz Vojvodine

Rukometna akademija "Dejan Krtolica“ i ŽRK Brod organizirali su 8. Međunarodni memorijalni turnir „Sjećanje na Dejana“. Ukupno je nastupilo više od 450 dječaka iz djevojčica iz tri države s 48 ekipa koje su se natjecale u sedam kategorija. Kroz tri dana turnir se igrao na Klasijama, dvoranama Vijušu i Brod u kojoj je održana završnica te mini rukomet ispred dvorane Brod na travnatom igralištu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 27.06.2019


Na ovogodišnjem 8. Međunarodnom rukometnom turniru „Sjećanje na Dejana“ nastupile su djevojčice koje su rođene 2004. i 2006. godine kao i mini rukomet za one koje 2009. godište i mlađe. Dječaci su imali jednu kategoriju više, pa su tako uz one koji su 2004 i 2006. godište bili i oni koji su rođeni 2008. godine. Naravno i dječaci su igrali mini rukomet za one 2009. godište i mlađe. 
 
Turnir je otvorila Jelica Krtolica, majka pokojnog Dejana Krtolice, velikog zaljubljenika u rukomet koji je bio hrvatski branitelj te je poginuo u Domovinskom ratu.
 
Ove godine ekipe su došle iz Osijeka, Vinkovaca, Požege, Đakova, Županje, Orahovice, Mikleuša, Pakraca, Iloka, Cerne, Starih Mikanovaca i Donjih Andrijevaca. Predstavnici BiH bili su Zenica, Derventa i Bijeljina, dok je po prvi puta nastupio i klub iz Srbije i to Hajduk iz mjesta Beška koje se nalazi u Vojvodini između Novog Sada i Beograda.
 
Na kraju je Hajduk iz Beške u kategoriji dječaka 2006. godište osvojio 1. mjesto nakon što je u finalu s 29:19 nadigrao Bijeljinu, dok je treće bilo Đakovo. 
 
Gosti iz Beške u Nenadu Čaviću imali su najboljeg igrača, a u Nemanji Desančiću najuspješnijeg vratara na turniru. Najkorisniji igrač je Jovan Vejnović iz Bijeljine. U ovoj kategoriji nastupili su i Brođani među kojima je daleko najbolji dojam ostavio Juraj Filipović koji je u svakoj utakmici u prosjeku postizao po 10 golova.
 
Zato su Brođani u 2008. godištu kod dječaka osvojili 3. mjesto, dok je u finalu Ivan iz Starih Mikanovaca s 23:13 nadigrao Bijeljinu. Ivano Orlović iz Starih Mikanovaca je najbolji igrač, a njegov suigrač Gabijel Kraljević je najuspješniji vratar. Najkorisniji igrač je Luka Vejnović iz Bijeljine. Kod najstarijih dječaka koji su rođeni 2004. godine u finalu je Čelik iz Zenice sa 16:15 bio bolji od Đakova, dok su Donji Andrijevci bili treći. Naslov najboljeg igrača pripao je Eriku Ćuriću iz Đakova, dok je Džan Čeljo iz zeničkog Čelika najuspješniji vratar. U istoj kategoriji kod djevojaka finale su izborili Brod i Osijek.
 
U finalu za 2004. godište Brođanke su u zanimljivom susretu s 20:19 bile bolje od Osječanki, dok je treće bilo Đakovo. Domaće su u Ani Vrdoljak imale najbolju igračicu, dok je Iva Ledenčan iz Osijek imala puno obrana za epitet najuspješnije vratarke. Kod mlađih djevojčica onih 2006. godište u finalu je Orahovica s 24:18 svladala Brod, dok je 3. mjesto pripalo Iloku. Prema očekivanju gošće iz Orahovice imale su u Ivi Pićić najbolju igračicu, a u Heleni Petin najbolju vratarku na turniru. U mini rukometu za 2009.godišta i mlađe kod djevojčica je najbolja bila Derventa ispred Donjih Andrijevaca, dok je kod dječaka Požega bila bolja od Čelik juniora iz Zenice.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Prevaren prilikom prodaje ruksaka

VIJESTI

Manje oružja, manje tragedija

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Pogled iza kamere na snimanju spota Mateja Matijevića za srpske zvijezde u Beogradu

FOTO GALERIJA

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji