Melita Vrbanek iz Ozlja najuzornija hrvatska seoska žena, prve pratilje iz Slavonije

Ovoga vikenda u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića priređen 19. izbor najuzornije hrvatske seoske žene, koji se održava svake godine u povodu Svjetskog dana seoske žene – 15. listopada. Grad Zagreb je bio domaćin izbora, budući da je prošlogodišnja pobjednica Renata Bedeković iz Jakuševca, sa zagrebačkog područja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.10.2018
Melita Vrbanek iz Ozlja najuzornija hrvatska seoska žena, prve pratilje iz Slavonije


 Titulu najuzornije je ove godine ponijela Melita Vrbanek iz Karlovačke županije. Prva pratilja je Božica Perić iz Osječko-baranjske županije, a druga Ljiljana Kolarec iz Vukovarsko-srijemske županije. Na Izboru je sudjelovalo 20 kandidatkinja iz 15 županija rekla nam je Dragica Vučković, dopredsjednica udruge 'Uzorne hrvatske seoske žene' – Izbor je bio odličan, lijepo organiziran, grad Zagreb je bio suorganizator, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede i Zagrebačka županija. Ove se godine uključila i savjetodavna služba, a znate što to znači. To su žene koje se prijavljuju na EU fondove, odgovorne, poslovne, jednom riječju – uspješne žene.

Izabrali smo Melitu Vrbanek kao najuzorniju hrvatsku seosku ženu. Ona dolazi iz Ozlja, a nakon 15 godina posla u MORH OSRH, okrenula se poljoprivredi. Nositeljica je OPG-a koji se bavi vinogradarstvom i vinarstvom, a u sektoru ekološke proizvodnje ovčarstvom, ima stado od 60 ovaca, uzgojem žitarica, heljde i uljarica buča golica. To je žena koja ima troje djece, ima razne tečajeve, za vinara, podrumara, informatiku. Ima tri hektara vinograda. Jedna žena koja je izuzetno aktivna, članica pastoralnog vijeća. Zapravo ono što udruga traži, aktivnost u svim sferama životu. 

Ponosna sam da imamo dvije Slavonke među prve tri najuzornije seoske žene. Druga je Božica Perić, majka četvero djece iz Viškovaca, imaju 250 mliječnih krava, rade različite vrste sireva, uspiju sve plasirati, izuzetno vrijedna obitelj. Treća je Ljiljana Kolarec iz Bapske, njezina obitelj se bavi ratarstvom, obrađuju 130 hektara zemlje, dobitnici su raznih medalja, na primjer za ječam pivarac, vozi kombajn, traktor, lovkinja, lovočuvarica, aktivna u više udruga, suosnivačica LAG-a Srijem, nema gdje je nema. 

Brodsko-posavsku županiju predstavljala je Suzana Milovanović iz Klokočevika, koja je ostavila odličan dojam, uspješno se i lijepo predstavila, i sebe i svoju obitelj i općinu i županiju. Djeca su bila uz nju, lijepo je predstavila svoj OPG i bila je među prvih deset, što držim lijepim rezultatom. To su vam nijanse u pitanju, tako da su u stvari sve one zaslužile da pobijede. Mene zadivljuje svaka njihova životna priča, koja je jedinstvena koja zaslužuje naš naklon, a najvažnija je ta doza optimizma koja zrači iz svake od njih.-

Foto: FB Dragica Vučković

Zadnje vijesti

'Brodski list' postao 'Posavska Hrvatska'

U župi Sibinj počinje trodnevna duhovna priprava uoči slavlja mlade mise vlč. Filipa Sertića

Briljantan uspjeh za brodske "Alfe" na turniru u Ohridu: 2 zlatne i 2 srebrne medalje!

VIJESTI

Prvi mladomisnik nakon 40 godina

U župi Sibinj počinje trodnevna duhovna priprava uoči slavlja mlade mise vlč. Filipa Sertića

SPORT

ITF Taekwon-do turnir Ohrid Open 2019.

Briljantan uspjeh za brodske "Alfe" na turniru u Ohridu: 2 zlatne i 2 srebrne medalje!

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

U dječjem folklornom kampu u Donjim Andrijevcima sudjelovalo 40 učenika

U katedrali sv. Terezije Avilske zaređena dva nova svećenika Požeške biskupije

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine