Melita Vrbanek iz Ozlja najuzornija hrvatska seoska žena, prve pratilje iz Slavonije

Ovoga vikenda u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića priređen 19. izbor najuzornije hrvatske seoske žene, koji se održava svake godine u povodu Svjetskog dana seoske žene – 15. listopada. Grad Zagreb je bio domaćin izbora, budući da je prošlogodišnja pobjednica Renata Bedeković iz Jakuševca, sa zagrebačkog područja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.10.2018
Melita Vrbanek iz Ozlja najuzornija hrvatska seoska žena, prve pratilje iz Slavonije


 Titulu najuzornije je ove godine ponijela Melita Vrbanek iz Karlovačke županije. Prva pratilja je Božica Perić iz Osječko-baranjske županije, a druga Ljiljana Kolarec iz Vukovarsko-srijemske županije. Na Izboru je sudjelovalo 20 kandidatkinja iz 15 županija rekla nam je Dragica Vučković, dopredsjednica udruge 'Uzorne hrvatske seoske žene' – Izbor je bio odličan, lijepo organiziran, grad Zagreb je bio suorganizator, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede i Zagrebačka županija. Ove se godine uključila i savjetodavna služba, a znate što to znači. To su žene koje se prijavljuju na EU fondove, odgovorne, poslovne, jednom riječju – uspješne žene.

Izabrali smo Melitu Vrbanek kao najuzorniju hrvatsku seosku ženu. Ona dolazi iz Ozlja, a nakon 15 godina posla u MORH OSRH, okrenula se poljoprivredi. Nositeljica je OPG-a koji se bavi vinogradarstvom i vinarstvom, a u sektoru ekološke proizvodnje ovčarstvom, ima stado od 60 ovaca, uzgojem žitarica, heljde i uljarica buča golica. To je žena koja ima troje djece, ima razne tečajeve, za vinara, podrumara, informatiku. Ima tri hektara vinograda. Jedna žena koja je izuzetno aktivna, članica pastoralnog vijeća. Zapravo ono što udruga traži, aktivnost u svim sferama životu. 

Ponosna sam da imamo dvije Slavonke među prve tri najuzornije seoske žene. Druga je Božica Perić, majka četvero djece iz Viškovaca, imaju 250 mliječnih krava, rade različite vrste sireva, uspiju sve plasirati, izuzetno vrijedna obitelj. Treća je Ljiljana Kolarec iz Bapske, njezina obitelj se bavi ratarstvom, obrađuju 130 hektara zemlje, dobitnici su raznih medalja, na primjer za ječam pivarac, vozi kombajn, traktor, lovkinja, lovočuvarica, aktivna u više udruga, suosnivačica LAG-a Srijem, nema gdje je nema. 

Brodsko-posavsku županiju predstavljala je Suzana Milovanović iz Klokočevika, koja je ostavila odličan dojam, uspješno se i lijepo predstavila, i sebe i svoju obitelj i općinu i županiju. Djeca su bila uz nju, lijepo je predstavila svoj OPG i bila je među prvih deset, što držim lijepim rezultatom. To su vam nijanse u pitanju, tako da su u stvari sve one zaslužile da pobijede. Mene zadivljuje svaka njihova životna priča, koja je jedinstvena koja zaslužuje naš naklon, a najvažnija je ta doza optimizma koja zrači iz svake od njih.-

Foto: FB Dragica Vučković

Zadnje vijesti

Kolinda Grabar-Kitarović sutra u Brodsko-posavskoj županiji, središnji predizborni skup u Slavonskom Brodu

Ovih blagdana činite dobro uz Hrvatski Crveni križ i Rakuten Viber

Nastavljaju se bogati adventski programi

VIJESTI

Predsjednički izbori 2019.

Kolinda Grabar-Kitarović sutra u Brodsko-posavskoj županiji, središnji predizborni skup u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Održan prvi ronilački tečaj za hitna spašavanja u Slavonskom Brodu

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno