Mejaši: Turistički centar je super, drago nam je što smo ovdje u Brodu na taj način trenutke odvojili samo za sebe

Prije koncerta kojeg su imali te večeri u Brodu popularni tamburaški sastav "Mejaši", ili kako ih, zbog pripadajućem im imidža zovu "tamburašima u starkama" u subotu 5.svibnja popodne posjetili su Centar za posjetitelje gradske Turističke zajednice Slavonskog Broda na glavnom trgu Korzu.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 06.05.2018
Mejaši: Turistički centar je super, drago nam je što smo ovdje u Brodu na taj način trenutke odvojili samo za sebe


 Njihovo gostovanje u Brodu pobudilo je veliko zanimanje ljubitelja glazbe doslovce svih žanrova, od tamburaškog do rockerskog, a oni koji nisu mogli ići na koncert imali su prigodu družiti se s "Mejašima", fotografirati se s njima za uspomenu u Centru za posjetitelje gradske TZ.

-Jako nam je drago da smo ovdje u Slavoniji, u Brodu nismo dosta dugo bili. Brod je poznat kao istinsko tamburaško središte, ali vjerojatno toga nismo ni svijesni nego tek kada stanemo ispred vaše publike i zasviramo. Naš početak je bio i težak i ne, "pomogla" nam je u samom startu "Zorica", potom smo nanizali dosta pamtljivih pjesama, svirali smo sa "Crvenom jabukom", Škorom...Naše pjesme su se uvukle u srca ljudi i nastavili smo nekim kontinuitetom, sviranje tambure na određeni način smo modernizirali, ali znamo mi tambure svirati i onako "po školski", kako to treba. Uspjeli smo se održati jer smo marljivi, kreativni i jako puno radimo-rekao je za Brodportal frontmen "Mejaša" Edo Drakulić. 

Dodaje da su do sada "izbacili" treći singl, najavljuju četvrti na novom albumu "Seksi ritam", radili su, kaže, na njemu punih pet godina pa mnogi tvrde da je to "the best of Mejaši". Puno su, kaže, proputovali, bili na turnejama izvan granica Hrvatske, pa u Australiji, Kanadi, ali baš zato, ističe, jako im je drago kada mogu ovako odvojiti neke trenutke onako za sebe i kao sada u Slavonskom Brodu posjetiti Centar za posjetitelje gradske TZ, družiti se s Brođanima onako neformalno. Da im takva druženja gode pokazali su fotkajući se strpljivo s malim i onim nešto starijim fanovima i živo se zanimajući za brojne zanimljive izloške u Centru za posjetitelje, "pale" su i kupovine nekih izložaka, sve u svemu bilo je to kratko ali pamtljivo druženje s "tamburašima u starkama". 

Zadnje vijesti

Marsonia napravila preokret i slavila protiv Mladost

Civilni stradalnici Domovinskog rata još čekaju svoja zakonska prava; država poručuje: budite strpljivi

Održana 2. Memorijalna biciklijada

VIJESTI

16. SUSRET SJEĆANJA NA DJECU POGINULU U DOMOVINSKOM RATU

Civilni stradalnici Domovinskog rata još čekaju svoja zakonska prava; država poručuje: budite strpljivi

FOTO GALERIJA

Gradska knjižnica obilježila 70 godina osnutka i rada

Promotivna i svaka druga simbolika povezanosti gradova stradalnika, Vukovara i Slavonskog Broda

Slavonski Brod posjetili ravnatelji osnovnih škola Zagrebačke županije

Tri zlata u Splitu za brodski karate

Hrvatski misionar -bogoslov Josip Brnjić poziva na humanitarnu akciju za djecu s posebnim potrebama u Tanzaniji