Među Bijelo–crne vratili se Bundavica i Mirković, novo ime Jašarević

NK Marsonia počela s pripremama za novu sezonu

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.07.2019
Među Bijelo–crne vratili se Bundavica i Mirković, novo ime Jašarević


 Nakon mjesec i pol dana odmora nogometaši Marsonije ponovno su zajedno i na okupu. Naime, počeli su s pripremama za novo prvenstvo u Trećoj ligi – istok, dok će momčad i dalje voditi trener Braslav Ostojić. U igračkom kadru dogodile su se manje promjene, međutim, prema svemu Bijelo – crni trebali bi imati jači sastav nego prošle sezone.

Početkom ovog tjedna s pripremama su krenuli nogometaši Marsonije. Nakon kratkog sastanka s igračima, trener Braslav Ostojić izveo je igrače na prvi trening. Na prvoj prozivci pojavio se 31 igrač, dok je tu i 7 prošlogodišnjih kadeta koji su 2002. godište koji će u novoj sezoni biti ulazni juniori. Novost je ta da će juniore od sada voditi prvi Ostojićev suradnik Damir Ruhek. Momčad je na prvom treningu dočekala i Legija koja je s tribina bodrila svoje ljubimce.

Od prošlogodišnje momčadi nema Darija Radića koji je otišao u Omladinac iz Gornje Vrbe, dok je mladi Patrik Stopić pristupio Svačiću iz Starog Slatinika. Na prvom okupljanju opravdano nije bilo Hrvoja Mišića i mladog Tvrtka Čengića, dok se Antonio Rosandić nalazi na probi u bivšem prvoligašu Rudešu iz Zagreba.

Damir Mirković (foto: Josip Šebalj)

Bijelo – crnima je ovog ljeta treba napadač i dobili su ga u povratniku Damiru Mirkoviću koji je iz Donje Bebrine, ali se nakon godinu i pol vratio u Marsoniju. Mirković je u međuvremenu bio u njemačkom niželigašu VfB Friedrichshafenu.

Almedin Bundavica (foto: Josip Šebalj)

Uz njega je povratnik u klub, ali samo nakon 6. mjeseci Almedin Bundavica koji je završio svoju uspješnu polusezonu u požeškoj Slavoniji. Posljednje treće novo ime je bivši mladi član reprezentacije BiH Mirza Jašarević koji je rodom iz Zvornika, dok je nastupao za juniore Sarajeva.

Mirza Jašarević (foto: Josip Šebalj)

Upravo je s Koševa prije godinu dana 20-to godišnji Jašarević došao u Oriolik iz Oriovca u kojem je pružao zapažene igre. Uz 3 nova igrača iz kadeta Osijeka vratio se Domagoj Đurković koji je 2002. godište i koji će uz nastupati za juniore, a prema potrebi i za prvi sastav. Na probi se nalaze 2 igrača Karadža koji je nastupao za niželigaša iz Rijeke i makedonac Efremovski.

Ove subote, 20. srpnja Marsonia će u Oprisavcima protiv Zadrugara odigrati svoju prvu pripremnu utakmicu, dok ih je u planu 10. Dogovoreni su nastupi na turnirima u: Donjim Andrijevcima, Ruščici i Gornjoj Vrbi, dok je u planu i gostovanje u Svilaju na proslavi 90.-te obljetnice NK Sava. Posljednja provjera bit će 17. kolovoza sa Slavijom iz Pleternice, dok novo prvenstvo počinje tjedan dana kasnije, dakle 24. kolovoza.

 

Zadnje vijesti

Tri nove pozitivne osobe, 25 aktivnih slučajeva

Jagodić obranio naslov prvaka Hrvatske

I mostovi u Brodsko-posavskoj županiji prema BiH bit će obnovljeni

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO / FOTO

Krešine riječi "kroz voljeni grad geslo ljubavi buja" zaživjele na 13. memorijalu "Ostat ću mlad"

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti