Među Bijelo–crne vratili se Bundavica i Mirković, novo ime Jašarević

NK Marsonia počela s pripremama za novu sezonu

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 15.07.2019
Među Bijelo–crne vratili se Bundavica i Mirković, novo ime Jašarević


 Nakon mjesec i pol dana odmora nogometaši Marsonije ponovno su zajedno i na okupu. Naime, počeli su s pripremama za novo prvenstvo u Trećoj ligi – istok, dok će momčad i dalje voditi trener Braslav Ostojić. U igračkom kadru dogodile su se manje promjene, međutim, prema svemu Bijelo – crni trebali bi imati jači sastav nego prošle sezone.

Početkom ovog tjedna s pripremama su krenuli nogometaši Marsonije. Nakon kratkog sastanka s igračima, trener Braslav Ostojić izveo je igrače na prvi trening. Na prvoj prozivci pojavio se 31 igrač, dok je tu i 7 prošlogodišnjih kadeta koji su 2002. godište koji će u novoj sezoni biti ulazni juniori. Novost je ta da će juniore od sada voditi prvi Ostojićev suradnik Damir Ruhek. Momčad je na prvom treningu dočekala i Legija koja je s tribina bodrila svoje ljubimce.

Od prošlogodišnje momčadi nema Darija Radića koji je otišao u Omladinac iz Gornje Vrbe, dok je mladi Patrik Stopić pristupio Svačiću iz Starog Slatinika. Na prvom okupljanju opravdano nije bilo Hrvoja Mišića i mladog Tvrtka Čengića, dok se Antonio Rosandić nalazi na probi u bivšem prvoligašu Rudešu iz Zagreba.

Damir Mirković (foto: Josip Šebalj)

Bijelo – crnima je ovog ljeta treba napadač i dobili su ga u povratniku Damiru Mirkoviću koji je iz Donje Bebrine, ali se nakon godinu i pol vratio u Marsoniju. Mirković je u međuvremenu bio u njemačkom niželigašu VfB Friedrichshafenu.

Almedin Bundavica (foto: Josip Šebalj)

Uz njega je povratnik u klub, ali samo nakon 6. mjeseci Almedin Bundavica koji je završio svoju uspješnu polusezonu u požeškoj Slavoniji. Posljednje treće novo ime je bivši mladi član reprezentacije BiH Mirza Jašarević koji je rodom iz Zvornika, dok je nastupao za juniore Sarajeva.

Mirza Jašarević (foto: Josip Šebalj)

Upravo je s Koševa prije godinu dana 20-to godišnji Jašarević došao u Oriolik iz Oriovca u kojem je pružao zapažene igre. Uz 3 nova igrača iz kadeta Osijeka vratio se Domagoj Đurković koji je 2002. godište i koji će uz nastupati za juniore, a prema potrebi i za prvi sastav. Na probi se nalaze 2 igrača Karadža koji je nastupao za niželigaša iz Rijeke i makedonac Efremovski.

Ove subote, 20. srpnja Marsonia će u Oprisavcima protiv Zadrugara odigrati svoju prvu pripremnu utakmicu, dok ih je u planu 10. Dogovoreni su nastupi na turnirima u: Donjim Andrijevcima, Ruščici i Gornjoj Vrbi, dok je u planu i gostovanje u Svilaju na proslavi 90.-te obljetnice NK Sava. Posljednja provjera bit će 17. kolovoza sa Slavijom iz Pleternice, dok novo prvenstvo počinje tjedan dana kasnije, dakle 24. kolovoza.

 

Zadnje vijesti

Nadbiskup Hranić blagoslovio biskupijske vinograde i mlado vino

Pobjeda nad Argentinom donosi nam četvrtfinale

Savjeti sudionicima u prometu i uvjeti na cestama za vikend

FOTO GALERIJA

Završni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina