Mazatori odlični na Neptun trailu

U Osijeku je ove subote, 9. veljače, održana utrka pod nazivom „Neptun trail“, kojom je počela Slavonsko-baranjska trail liga. Unatoč hladnom vremenu, okupilo se 200-tinjak trkača iz svih dijelova Hrvatske i susjedne Srbije, među njima i članovi slavonskobrodskog Ultramaraton kluba Mazator, njih 16, koji su ostvarili sjajne rezultate.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.02.2019
Mazatori odlični na Neptun trailu


  Neptun trail je utrka koja ima tri kategorije, Duga, Kratka i Canicross (utrka s psima).
Na Dugoj (21 km) pobijedio je Brođanin Antonio Arbanas (Ultramaraton klub Mazator) s vremenom 1:26:49, a svega dvije sekunde iza njega stigao je prošlogodišnji ukupni pobjednik lige i sjajni trail trkač Damir Krigl, član SRK Baraber Extreme Team. Treće mjesto je zauzeo Marko Ljevar, inače sjajan biciklist, a kako rezultat pokazuje i trail trkač. Marka smo upoznali na prošlogodišnjoj Polojskoj ultri gdje je zajedno sa Sendi Štrbac osvojio drugo mjesto u štafeti na 6h.

 
U ženskoj kategoriji na Dugoj stazi pobijedila je također Brođanka Ines Jozić (Ultramaraton klub Mazator) s vremenom 1:36:45. Prvi dio utrke je sjajno odradila sve do 9. kilometra, gdje je zajedno sa svojim trenerom Tomislavom Marinovićem zalutala 1 km u krivom smjeru, ali ipak vrativši se na pravi put, uspjela je ponovno zauzeti prvo mjesto, odnosno treće mjesto u ukupnom plasmanu. Drugo mjesto je zauzela domaća Mateja Kožić s vremenom 1:39:27, a treće mjesto Maja Domnjak-Lelić iz URT Nexe Team s vremenom 1:47:28h.
 
Na Kratkoj stazi (12 km) je nastupilo 13 članova brodskog kluba Mazator. Svi se su lijepo zabavili, družili sa slučajnim prolaznicima uz čašicu dobrog razgovora. Moramo istaknuti treće mjesto Mazatora Matka Bednjanec u vremenu 57:29 čime je pokazao da njegovo vrijeme dolazi i da će biti zanimljiva borba u Ligi na kratkoj stazi. 
 
Sljedeće kolo Slavonsko-baranjske trail lige je 13.travnja, a utrka je Borovik trail. Slavonsko-baranjska trail liga održava se već nekoliko godina, a od ove godine i Ultramazator klub Mazator imat će svoju utrku u sklopu lige. Mazator trail održat će se 21. rujna 2019. na jezeru Petnja u općini Sibinj. Liga se sastoji od 11 utrka te se sve utrke boduju za ukupan godišnji plasman u ligi. 

Više informacija o samoj ligi možete naći na facebook stranici Slavonsko-baranjska Trail Liga, a rezultate na www.racesmanager.com.
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Uskrsni sportski vikend u znaku nogometa

Završena druga faza projekta Okusi graničarskog posavlja

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod čekanje pola sata

FOTO GALERIJA

Misa posvete ulja u požeškoj katedrali

Posljednji tjedan foto natječaja "Volim svoju županiju"

Dan Brodsko posavske županije proslavljen uz dodjelu županijskih priznanja i nagrada

Započelo ukrašavanje grada povodom blagdana Uskrsa

Sjajni nastup Mazatora na 100 milja Istre