Mazatori odlični na Neptun trailu

U Osijeku je ove subote, 9. veljače, održana utrka pod nazivom „Neptun trail“, kojom je počela Slavonsko-baranjska trail liga. Unatoč hladnom vremenu, okupilo se 200-tinjak trkača iz svih dijelova Hrvatske i susjedne Srbije, među njima i članovi slavonskobrodskog Ultramaraton kluba Mazator, njih 16, koji su ostvarili sjajne rezultate.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.02.2019
Mazatori odlični na Neptun trailu


  Neptun trail je utrka koja ima tri kategorije, Duga, Kratka i Canicross (utrka s psima).
Na Dugoj (21 km) pobijedio je Brođanin Antonio Arbanas (Ultramaraton klub Mazator) s vremenom 1:26:49, a svega dvije sekunde iza njega stigao je prošlogodišnji ukupni pobjednik lige i sjajni trail trkač Damir Krigl, član SRK Baraber Extreme Team. Treće mjesto je zauzeo Marko Ljevar, inače sjajan biciklist, a kako rezultat pokazuje i trail trkač. Marka smo upoznali na prošlogodišnjoj Polojskoj ultri gdje je zajedno sa Sendi Štrbac osvojio drugo mjesto u štafeti na 6h.

 
U ženskoj kategoriji na Dugoj stazi pobijedila je također Brođanka Ines Jozić (Ultramaraton klub Mazator) s vremenom 1:36:45. Prvi dio utrke je sjajno odradila sve do 9. kilometra, gdje je zajedno sa svojim trenerom Tomislavom Marinovićem zalutala 1 km u krivom smjeru, ali ipak vrativši se na pravi put, uspjela je ponovno zauzeti prvo mjesto, odnosno treće mjesto u ukupnom plasmanu. Drugo mjesto je zauzela domaća Mateja Kožić s vremenom 1:39:27, a treće mjesto Maja Domnjak-Lelić iz URT Nexe Team s vremenom 1:47:28h.
 
Na Kratkoj stazi (12 km) je nastupilo 13 članova brodskog kluba Mazator. Svi se su lijepo zabavili, družili sa slučajnim prolaznicima uz čašicu dobrog razgovora. Moramo istaknuti treće mjesto Mazatora Matka Bednjanec u vremenu 57:29 čime je pokazao da njegovo vrijeme dolazi i da će biti zanimljiva borba u Ligi na kratkoj stazi. 
 
Sljedeće kolo Slavonsko-baranjske trail lige je 13.travnja, a utrka je Borovik trail. Slavonsko-baranjska trail liga održava se već nekoliko godina, a od ove godine i Ultramazator klub Mazator imat će svoju utrku u sklopu lige. Mazator trail održat će se 21. rujna 2019. na jezeru Petnja u općini Sibinj. Liga se sastoji od 11 utrka te se sve utrke boduju za ukupan godišnji plasman u ligi. 

Više informacija o samoj ligi možete naći na facebook stranici Slavonsko-baranjska Trail Liga, a rezultate na www.racesmanager.com.
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Alkoholizirani vozači - velika opasnost u prometu!

Muškarac (38) sletio u odvodni kanal

Na burzi rada sve manje nezaposlenih u županiji

VIJESTI

Policija upozorava

Alkoholizirani vozači - velika opasnost u prometu!

FOTO GALERIJA

FOTO - Više od stotinu trkača trčalo 21,5 kilometar u spomen na Sibinjske žrtve

FOTO - Mate Bulić oduševio Sibinjce i njihove goste!

FOTO Pokladno jahanje u Kupini okupilo 40-ak jahača

Dovršetkom radova na Maslačku energetski su obnovljeni svi dječji vrtići u Slavonskom Brodu

Šest medalja za Astru - Odličan početak nove sezone