Maturantima zadnji dani nastave

Maturantima posljednji sati nastave. Sutra velika proslava završetka škole, planovi jednima posao, drugima fakultet.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.05.2019
Maturantima zadnji dani nastave


 Za sve učenike srednjih škola koji pohađaju završne razrede sutra je i službeno posljednji dan nastave. U razredima već od ponedjeljka vlada slavljeničko raspoloženje, no posla je danas ipak bilo oko zaključivanja ocjena. Velika završnica je sutrašnja Norijada, a poslije nje – nove obveze – kako položiti državnu maturu ili pronaći posao.

Raspored sati od sutra više ne vrijedi. No pretposljednji dan nastave u Klasičnoj gimnaziji fra Marijana Lanosovića ipak se radi.  Ipak zadnji sati prilika su za zaključivanje ocjena i poneku završnu riječ. 

Svaka generacija za nastavnike i razrednike ostavlja trag. Najčešće se na kraju, kao i životu općenito pamte samo lijepe stvari. Bez emocija ovi dani ne mogu proći. Posljednji nastavni sati s omiljenim profesorima, prilika za koju riječ prije rastanka.  Iz brodske klasične gimnazije izlaze dva razreda. Ove godine tematski njihovi su kostimi posvećeni glazbenim idolima.

Suza će biti i u Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića. I tu se danas pišu zadnji testovi, zaključuju ocjene. 176-ero učenika zadnji puta sjest će u školske klupe ove srednje škole. Za razliku od gimnazijalaca, učenici strukovnih zanimanja mogu birati žele li na fakultet ili na posao. Kod gimnazijalaca nema dvojbe. Kako nemaju zanimanje, fakultet je za sve jedina opcija. 

Neki bi maturanti doslovno mogli iz klupe na posao. Naime u Srednju školu Matije Antuna Reljkovića sutra dolaze predstavnici zagrebačke tvrtke u potrazi za novom radnom snagom. 

Iz ukupno 8 slavonskobrodskih srednjih škola ove godine izlazi ukupno 1 131 učenik, od toga 232 po gimnazijskom programu. Oni koji žele dalje morat će na Državnu maturu čiji će ispiti početi 3. lipnja. 

Sutra je dan D, sreća i veselje zbog završetka škole bit će na vrhuncu, a tek dan poslije počinju one prave brige – brige namijenjene odraslima. Još sutra su samo veseli srednjoškolci koji slave kraj školskim brigama, nenapisanim zadaćama i testovima. Dovoljan razlog za slavlje do zore. 

Zadnje vijesti

Započelo odašiljanje HD programa u DVB-T2 HEVC na području cijele Republike Hrvatske

27 odličja Karate kluba Slavonski Brod na dva natjecanja

Međunarodna strategijska igra i u Hrvatskoj; domaćini Osijek, Slavonski Brod i Slavonski Kobaš

VIJESTI

Do potpunog prelaska dovoljno vremena za prilagodbu na novi sustav

Započelo odašiljanje HD programa u DVB-T2 HEVC na području cijele Republike Hrvatske

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Nikad glamurozniji, veći i spektakularniji Sajam vjenčanja Exclusive u Novoj Gradiški

FOTO GALERIJA

Održana večer Vojvođanskih Hrvata

Minimalna pobjeda Marsonije nad Slogom za ostanak na vodećoj poziciji

Tehnička škola predstavila projekt "Slavonika 5.0" vrijedan 80 milijuna kuna

Uz blagdan Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće

Osnovna škola iz Oriovca prvi put partner u dvogodišnjem međunarodnom KA2 projektu