Maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja

Tjedan je u znaku maturanata koji ovih dana na veliko slave završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. Vrhunac slavlja je danas popodne, organizirana je tradicionalno povorka centrom grada i norijada.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.05.2022


 Odbrojavaju se sati koje će još provesti zajedno, posljednji puta kao razred. Maturanti  i ove su si godine dali truda kada su kostimi za norijadu u pitanju.  Za vrhunac proslave, tradicionalnu norijadu, sve je već više-manje spremno. Čak i transparenti.

Sretni su zbog završetka srednjoškolskog obrazovanja, a još će sretniji, kažu, biti danas kada u povorci prođu ulicama grada i okupe se na središnjem gradskom trgu. Podsjećamo, zbog epidemije, posljednje dvije godine službena norijada, barem onakva kakvu pamte Brođani nije bila organizirana zbog zabrana okupljanja, iako su se maturanti samostalno organizirali i ipak dostojno obilježili završetak obrazovanja. Upravo epidemija, i na ovu generaciju maturanata ostavila je velik trag. 

Važan dio njihova života, došao je kraju. Obilježila su ga prijateljstva, prve ljubavi, druženje, izlasci... Nakon norijade, nastavit će svatko svojim putem, a planove su, ističu, već više-manje posložili. 

Matura je samo jedna od obaveza koja ih čeka, ali o tome će razmišljati nakon Norijade. U 18 sati okupit će se pred svojim školama, a zatim sljedi slavlje. Završetak školovanja čestitaju im i iz Policijske uprave brodsko-posavske, ali i apeliraju da svojim ponašanjem i postupcima sutra ne ugroze vlastitu sigurnosti i sigurnost drugih te da dostojno i mirno proslave svoj dan. 

Što su sve rekli ekipi Dnevnika SBTV-a pogledajte u video prilogu.

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije