Matthias Lochmann mjesec dana radio na unaprijeđenu trenažnog procesa Marsonije

Prošloga mjeseca NK Marsoniju posjetio je Matthias Lochmann, voditelj Odjela sportske medicine na Sveučilištu u Nürnbergu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.11.2021


 Suradnjom s trenerima i igračima, uveo je u trenažne procese Marsonije novitete poput GPS sustava praćenja. Kako on može unaprijediti igru Bijelo-crnih ispričao nam je Matthias nakon prošlotjedne utakmice protiv NAŠK-a.

"Napravili smo mnoštvo analiza prošli tjedan s fokusom na tri treninga i ovoj utakmici te smo kroz to spoznali što sve možemo unaprijediti. Uveli smo GPS sustav praćenja i sada znamo tko je bio najbrži igrač, koliko je tko imao sprinteva i koliko je kilometara tko prešao, što nam daje jasniju sliku o cijeloj momčadi. Koristili smo ga i na današnjoj utakmici. Za vrijednosti koje se ovime mjere postoje međunarodni standardi za svaku poziciju, a usporedbom rezultata sa treninga, novom glavnom treneru Marsonije pomogli smo odrediti tko će danas igrati na kojoj poziciji. Vidjeli ste danas Felixa i Mirzu Jašarevića... Oni su kroz tjedan imali najbolje rezultate i danas su odigrali jako dobro, iako još ima mjesta za napredak", ističe Matthias Lochmann.

Matthias je optimističan i smatra da ovaj novitet može uvelike pomoći Marsoniji u hvatanju zaostatka za Vukovarom u domaćem prvenstvu.

"Ništa nije nemoguće. Sada imaju ovaj sustav za praćenje i naučili smo trenere kako se on koristi. Marko Čanić, kondicijski trener Marsonije, zna kako sustav radi i uz njegovu pomoć je uvelike unaprijedio kondicijske pripreme ovaj tjedan. Ostat ćemo povezani i nadam se da će Marsonia znatno poboljšati igru u preostalim utakmicama ove polusezone, a nakon zimske pauze imaju priliku napraviti veliki pomak", zaključuje Lochmann.

U Marsoniji ističu zadovoljstvo ugostiti takvog stručnjaka poput Matthiasa Lochmanna, koji se znanstvenom stranom nogometa bavi još od 2008. godine, a pohvaliti se može i suradnjom s Jürgenom Kloppom te Hansijem Flickom. 

Ovoga vikenda igraju se utakmice 14. kola Treće HNL istok. Momčadi iz Brodsko-posavske županije će na terene svi danas od 14 sati. Slavonac iz Bukovlja dočekuje Croatiju Đakovo, Omladinac iz Gornje Vrbe na gostovanju je u Vukovaru kod Vuteks Sloge, Oriolik kod Naška u Našicama, a novogradiška Sloga u Jurjevcu kod Zrnskog. Nogometaši Marsonije neće na gostovanje kod Graničara u Županju. Zbog nekoliko pozitivnih i više igrača u samoizolaciji utakmica je odgođena. Za Bijelo-crne ova odgoda nije nimalo dobrodošla, budući da je nakon dolaska novog trenera Kurtušića, domaće pobjede nad Naškom i dobre igre Žuljevića u povratničkom nastupu poslije ozlijede vladala dobra atmosfera u klubu i pozitivna očekivanja od ostatka sezone.

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet