Matavulj na suđenju: Teško mi je, ali alkohol i umor nisu uzrok nesreće

U Slavonskom Brodu započelo je suđenje poznatom glumcu za nesreću u kojoj je stradala Dolores Lambaša

Autor: BrodPortal | Datum objave: 28.10.2014
 Jučer je održano pripremno ročište na početku suđenja za prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala kolegica Dolores Lambaša. Kako neslužbeno doznaje vecernji.hr,  glumac Stojan Matavulj se pred brodskim Općinskim sudom izjasnio da se ne osjeća krivim.

U nesreći koja se prije godinu dana dogodila na autocesti Bregana – Lipovac u blizini Sredanaca, automobil kojim je sa 0,66 promila alkohola u krvi upravljao Matavulj zabio se u vozilo ispred sebe te sletio s ceste. Lijepa glumica, koja je sjedila s njim, ozljedama je podlegla nekoliko sati kasnije. Matavuljev odvjetnik Zoran Mataić kaže kako njegov klijent prihvaća svoju odgovornost te kako će prihvatiti svaku odluku suda. Propisana zatvorska kazna u rasponu je od tri do 12 godina, no može biti i manja ili se čak pretvoriti u uvjetnu ili rad za opće dobro.

– Mog klijenta ne zanima sankcija, nego samo to da realno prikaže ono što se dogodilo. Žao mu je i osjeća teret posljedica, ali mi tvrdimo da ni alkohol niti umor nisu uzrok nezgode – rekao je Mataić za vecernji.hr.

On je dodao kako postoje svjedoci čije će izjave o tome što se događalo večer prije kobnog događaja biti iznesene na glavnoj raspravi zakazanoj za 19. studenog. 

– Optužba za sada nema novih dokaza, dok je punomoćnik oštećenika predlagao toksikološko vještačenje. Sud, međutim, smatra kako to zasad nije nužno, jer je alkohol već analiziran kroz jedan drugi nalaz oko kojeg će se odlučiti tijekom postupka – kazala je sutkinja Jasna Krnić

Zastupnik Doloresinih roditelja Krešimir Škarica inzistirao je na tome da se dosad izvedeni dokazi ne čitaju, nego da se svi vještaci koji su sudjelovali u postupku neposredno saslušaju.

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"