Mata i Marica na tržnici odigrali jutarnju sličicu iz doba korone

Da i koronavirus može poslužiti za dobru pučku predstavu dokazali su danas na gradskoj tržnici članovi Glumačke skupine "Matini Kripoštoli".

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.06.2020
Mata i Marica na tržnici odigrali jutarnju sličicu iz doba korone


 Poznati glumački i voditeljski par Mata Baboselac i Marica Grgurević odigrali su kratku pučku dramsku igru "Jutarnja sličica iz doba korone".

"Ponukani glumcima iz Zagreba, profesionalcima kad zaustave promet na sred Ilice ili na nekom trgu, pripremili smo jedan performans na Gradskoj tržnici koji dobro dođe u epidemije korone", rekao je Mata Baboselac, voditelj Šokačke glumačke družine "Matini kripoštoli".

"Opuštena sam ovdje među svojim narodom i svitom. Prate nas i inače kao kripoštole i Brodsko kolo i sve živo, tako da su se skupili tu podržati nas i nasmijati se", dodaje Marica Grgurević, glumica Šokačke glumačke družine "Matini kripoštoli".

Autor teksta je Mata Baboselac koji je pokušao u šokačku svakodnevicu srednjovječnog para ugurati novi virus, a s njim i nove probleme. 

Komičan tekst i tradicijski elementi nasmijali su brojnu publiku koja se slučajno u uobičajenoj subotnjoj kupovini na tržnici našla kao sudionici javnog performansa. Neki su poželjeli da svaki tjedan mogu uživati u ovakvom performansu.

Za sve one koji su propustili ovu igru Mate i Marice mogu je pogledati ove nedjelje, 21. lipnja u emisiji SBTV-a Nedjeljom zajedno od 17 sati.

Zadnje vijesti

Laži o Slavonskom Brodu u tiskovinama JNA

Pas ugrizao ženu

Otkrivena tri krivotvorena PCR testa

FOTO GALERIJA

Završni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina