Marušić: Bolja zdravstvena skrb građanima, a djelatnicima Hitne primjereni uvjeti rada

Ispred zgrade Hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu brodsko-posavske žuoanije na Plavom Polju, u Borovskoj ulici, u ponedjeljak prijepodne prigodno je predano na uporabu novo vozilo Hitne medicinske službe.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 11.12.2017
Marušić: Bolja zdravstvena skrb građanima, a djelatnicima Hitne primjereni uvjeti rada


Vrijednost vozila, kazao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Branko Godić, je 560.000 kuna, u vozilo je ugrađena oprema vrijedna dodatnih 340.000 kuna(respirator, defibrilator, aspirator, i dr.), pa je ukupna vrijednost vozila s opremom oko 900.000 kuna. Vozilo je, istaknuo je, opremljeno pogonom 4x4 tj.mogućnost kretanja na svakoj vrsti terena i podloge, te sustavima satelitskog praćenja, tzv.tetra sustavom za komunikaciju te sustavom za navigaciju, sve sukladno propisanom standardu.

Nabavkom još jednog novog vozila Zavod nastavlja s planiranim ulaganjem, kao i obnovu voznog parka te osigurava hitnu medicinsku skrb korisnicima usluga unutar zadanih standarda koje propisuje Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

Sredstva za nabavku ovog vozila osigurana su uz potporu Brodsko-posavske županije. -Evo, uručili smo ključeve  za primopredaju vozila Zavodu za hitnu medicinu. Vjerujem da će se i na ovaj način povećati zdravstvenu skrb za sve korisnike i da će djelatnici imati uvjete rada primjeren ovoj struci. Ovo je, usto, i primjer dobrog planiranja proračunskih sredstava-kazao je župan Danijel Maršić uručujući ključeve novog vozila ravnatelju Zavoda Godiću i čestitajući na dosadašnjim uspješnim rezultatima na spašavanju života i skrbi za zdravlje mještana cijele brodsko-posavske županije. 

Zadnje vijesti

VIDEO Završen očevid, pilot krivo procijenio visinu

Otkriveni i kazneno prijavljeni za tri kaznena djela

Počeli radovi na izgradnji kružnog toka

FOTO GALERIJA

VIDEO Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila ured u Brodsko-posavskoj županiji

Brojni vjernici hodočastili Gospi Brze Pomoći; svečano misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić

Na Korzu predstavljene slike iz 3D radionice Filipa Mrvelja

3. Dječja smotra folklora okupila 200-ak malih folkloraša

Obilježena 26. obljetnica pada Bosanskog Broda