Marušić na predstavljanju HDZ-ove liste za europske izbore

HDZ jučer je predstavio svoje kandidate na predstojećim izborima za Europski parlament koji će se u Hrvatskoj održati 26. svibnja. Među 12 kandidata na listi predstavio se i brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.04.2019
Marušić na predstavljanju HDZ-ove liste za europske izbore


 Marušić je na listi HDZ-a jedini predstavnik Brodsko-posavske županije, a uz Europsku uniju veže ga višegodišnje članstvo u Odboru regija.

"Čast mi je biti na listi Hrvatske demokratske zajednice za izbore za Europski parlament. Zahvaljujem predsjedniku Plenkoviću i mojim stranačkim prijateljima na ukazanom povjerenju. Trudit ću se da ukazano povjerenje opravdam. Brodsko-posavska županija ima dosta projekata koji se velikim dijelom financiraju sredstvima EU. Vjerujem u europsku budućnost naše županije i naše drage domovine", rekao je za BrodPortal župan Danijel Marušić pri objavi kandidata prošli tjedan.

Uz Marušića predstavili su se i nositelj liste Karlo Ressler te ostali kandidati Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Željana Zovko, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Goran Pauk, Nikolina Brnjac, Stjepan Ribić, Domagoj Maroević te Stjepan Adanić.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u subotu kako je HDZ-ova lista na izborima za Europski parlament u svibnju, kombinacija velikoga iskustva, znanja, mladosti, najboljih godina, dokazanih ljudi u stranci i na drugim dužnostima koje su obnašali. Naglasio je kako je Hrvatska usidrena u Europskoj uniji po vrijednostima koje i u HDZ-u dijele - državotvornim, domoljubnim, demokršćanskim i narodnjačkim.

"Pobijedili smo 2013. i 2014. na EU izborima - pobijedit ćemo i 2019. godine! Jer vodimo Hrvatsku u dobrom smjeru, što potvrđuju i svi ekonomski pokazatelji! Izvukli smo Hrvatsku iz prekomjernoga proračunskog deficita i iz procedure makroekonomske neravnoteže, vratili joj kreditni rejting na investicijsku razinu. Upitao bih ove koji su protiv Europe otkuda bi oni namaknuli 14 milijardi kuna, koliko smo više dobili iz EU proračuna nego što smo u nj uplatili! Stoga ovo nisu samo izbori s ciljem dobivanja što više mandata, nego i izbori o smjeru i budućnosti Lijepe Naše", rekao je u govor je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nositelj HDZ-ove liste Karlo Ressler govorio je o razlikama HDZ-a i ostalih stranaka.

"Tu su tri ključna elementa. Vrijednosti, u tom skupu, u tom elementu, dolazi naša tradicija, identitet i jasno europsko opredjeljenje koji je jasan kontinuitet stranke od osnivanja. Zna se koje su naše narodnjačke, demokršćanske vrijednosti i jasno je zašto se prije svega zalažemo za zaštitu nacionalnih interesa. Kada se Europu gleda od Dublina do Atene, Lisabona do Helsinkija, postoje velike razlike, jezici, različite kulture, ali postoji ono što je nama zajedničko. Kada pogledate bilo koje mjesto, najmanje selo, velike metropole, a u središtu svakog mjesta nalazi se kršćanska crkva. To je ono što na simbolički način pokazuje da su kršćanske vrijednosti ono što nas spaja i što treba baštiniti", rekao je Ressler na predstavljanju.

Zadnje vijesti

Hrvatska slavi Dan državnosti!

Prezentacija klastera Slavonija u mađarskom Pečuhu

Naslov iz Slavonskog Šamca vinkovačkoj Cibaliji

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

U katedrali sv. Terezije Avilske zaređena dva nova svećenika Požeške biskupije

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića