Martina Alar - žena, majka, lovkinja

Lovno streljaštvo sve popularnije i kod žena. Martina Alar osvajačica niza medalja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 31.07.2022


 Lov je tradicionalno bio rezerviran samo za muškarce. Održavanje lovišta, prihrana divljači, opskrba vodom. Samo je to dio poslova o kojima se redovito brinu lovci. Među njima sve je popularnije i lovno streljaštvo, u koje se u posljednje vrijeme uključuju i žene. Što kada jedna dođe i pomete konkurenciju? Priču donosi Dnevnik SBTV-a.

Biti najbolji u bilo čemu, tako i u lovnom streljaštvu potrebno je puno vježbe. Zna to jako dobro Martina Alar, članica Lovačke udruge "Šljuka" iz Sibinja. Martina trenira oko četiri puta tjedna, a pred sama natjecanja svakodnevno. I to u najgorim mogućim uvjetima jer na natjecanju, ističe, nikad ne zna što ju čeka. Lovnim streljaštvom aktivno se bavi od početka godine. Sada već ima zavidnu kolekciju medalja.

Na početku se, kaže, susretala s brojnim predrasudama muških kolega. No upravo rezutati brzo su ih ušutkali. Za onaj najbolji, ključna je koncentracija.

Stalno ulaže u opremu, koju je, ističe, zbog vlastite i tuđe sigurno nužno redovito održavati. S obzirom na to da je zastupljenost žena u ovome sportu i dalje prilično mala, cilj je u skorije vrijeme osnovati i žensku udrugu. Uz malo volje i entuzijazma, smatra, ideja bi se brzo mogla provesti u djelo. Kada se ne priprema za natjecanja, Martina je aktivna u redovitim aktivnostima lovačke udruge čiji je i sama član.

A kada nije u lovu ili na lovačkom natjecanju, Martinino prirodno okruženje njena je obitelj. Ujedno, kaže, i njena najveća podrška za natjecanja. Sljedeće ju čeka već 5. kolovoza.

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara