Marsoniji za bod izmaknuo naslov jesenskog prvaka 3. HNL - istok

Nakon niza dobrih utakmica i rezultata nogometaši Marsonije nisu osvojili naslov prvaka jeseni u Trećoj ligi – istok.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 29.11.2020
Marsoniji za bod izmaknuo naslov jesenskog prvaka 3. HNL - istok


Krivica nije njihova već pandemija koja im je odgodila dvije posljednje već od ranije odgođene utakmice, domaću s Valpovkom i gostujuću u Požegi. Na taj način Belišće je iskoristilo situaciju te je za 1 bod ispred Brođana koji imaju dvije utakmice manje te će ih ako se popravi situacija odigrati na proljeće.

Za nogometaše Marsonije ovogodišnje prvenstvo počelo je s odgođene početne 3 utakmice iz razloga što je cijela ekipa bila u izolaciji. Isti povod bio je na kraju ove polusezone koju nisu završili jer nisu odigrali dvije odgođene utakmice. Ovoga puta njih je zabranio Hrvatski stožer Civilne zaštite te su od ovog tjedna igrači trenera Braslava Ostojića na odmoru.

Ono što je obilježilo ovu jesen je 10 uzastopnih pobjeda Marsonije koja ih je sve napravila nakon što je momčad 2 tjedna bila u izolaciji. Očekivani pad forme dogodio se pred kraj kada su u 2 Županijska susreta, domaći s Oriolikom i gostujući u Novoj Gradiški odigrali oba bez pobjednika. Tako su Bijelo – crnima izmaknula dodatna 4 boda s kojima bi osigurali naslov prvaka jeseni i dodatno pobjegli konkurenciji. Ovako su prvenstvo učinili zanimljivim, dok je sve to iskoristilo zahuktalo Belišće koje je preuzelo vrh.

Trener Ostojić gotovo cijeli prvi dio polusezone nije zbog ozljede mogao računati na iskusnog napadača Hrvoja Mišića, dok se najstariji igrač Dajan Šimac u početku dugo mučio s ozljedom te je odigrao samo 12 minuta. Na kraju je shvatio da njegovo tijelo više ne može podnijeti napore Treće lige te je pristupio županijskom drugoligašu Gaju iz Zbjega. Zato su se u pravom svijetlu pokazala sva pojačanja koja je Marsonia angažirala prošlog ljeta. Najugodnije je od svih njih iznenadio mladi 20.-to godišnji Dario Živić koji je došao potiho i bez velike najave te je sa 4 gola drugi najbolji klupski strijelac. Od svih novih igrača prvo ime bio je Dinko Matošević, dok su promjenjivi u formi bili: Filip Bungić, Karlo Kokanović i Igor Blagojević.

Gledajući statistički kroz zapisnik na svim prvenstvenim utakmicama Marsonia je na popisu imala 27 igrača, dok ih je 24 upisalo minute ove jeseni. Najviše minuta i svih 15 utakmica odigrao je Filip Bungić, dok isti broj nastupa, ali puno manje minuta ima Karlo Kokanović. Iza njih su po jednu utakmicu propustili: Marko Ćanić, Almedin Bundavica, Josip Balentović, Mirza Jašarević, Igor Blagojević i Marin Begić. Najučinkovitiji klupski strijelac s 5 golova je Mario Bačić, dok je ove polusezone 11 igrača Marsonije zabijalo golove.

Preko ove zime nogometaši Marsonije neće održavati formu igranjem malog nogometa iz razloga što se zbog svih mjera zabranjuju okupljanja i Božićni turniri. Ako se situacija popravi u pripreme za proljetni nastavak Bijelo – crni trebali bi krenuti u drugoj polovici siječnja sljedeće godine.

Zadnje vijesti

Otvoreno prihvatilište za beskućnike

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Liječnici pozivaju građane na preventivne preglede

FOTO GALERIJA

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić