Marsonia s 2:0 bolja od Slavije iz Pleternice

Za dva nogometna trećeligaša Slaviju iz Pleterice i Marsoniju međusobna prijateljska utakmica bila je posljednja uoči početka prvenstva.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 18.08.2019
Marsonia s 2:0 bolja od Slavije iz Pleternice


 S obzirom da oba kluba novo prvenstvo otvaraju s domaćim susretima, dogovoreno je da Slavija i Marsonia svoju tzv. generalku odigraju u Pleternici. Na kraju je Marsonia bila bolja te je s 2:0 zabilježila pobjedu.

Jedni i drugi u utakmicu nisu ušli sa svojim najboljim postavama. Kod Slavije tako nije bilo: Nikolića, Bajića, Kocijana i Marčinovića, dok su kod Marsonije izostali: Mišić, Sivrić i Josip Grgić. Bijelo – crni su na kraju došli do pobjede s 2:0 premda je i Slavija mogla do gola. Jedino što treneri u ovakvim utakmicama ne žele jesu ozljede igrača uoči prvenstva. Na žalost dogodila se domaćem igraču Robertu Bognaru pa se svi nadaju da nije ozbiljno te da će moći nastupiti u 1. kolu.

Već u 3. minuti mladi Baričević našao se u prigodi za Marsoniju nakon dodavanja Garića, ali je šutirao malo pokraj gola. Ubrzo je pogodak za Brođane mogao postići i Jašarević, ali iz 2 pokušaja nije uspio svladati Petkovića na golu Slavije. Najbolju prigodu za Pleterničane imao je u 15. minuti Roberto Bognar, ali je njegov dobar udarac otišao malo pokraj desne vratnice Memovićevog gola. U završnici prvog poluvremena u 42. minuti Marsonia je došla do vodstva. Memović je ispucao dugačku loptu u polje domaćina, a izlijetanje domaćeg vratara Petkovića u prazno iskoristio je Jašarević kojem nije bilo teško poslati loptu u praznu mrežu za 0:1. Na početku drugog poluvremena Slavija je mogla do poravnanja, ali je mladi Dorić u 47. minuti nakon ubačaja Gomerčića poslao loptu preko gola. Isti igrač 10. minuta kasnije izveo je dobro i slobodni udarac, ali je uz pomoć živog zida i vratara Memovića pokušaj Dominika Dorića otišao malo pokraj gola. Kad do gola nije došla Slavija učinila je to na drugoj strani Marsonia. Akcija je u 64.minuti krenula od Baričevića koji pronalazi Mirkovića, a njegov udarac odbija se od vratnice, natrčava Jašarević koji ponovno nema težak zadatak za 0:2. Ponajbolji igrač Slavije Dominik Dorić u 66. minuti našao se u novoj prigodi nakon dobrog prodora, ali je Memović bio na mjestu te je Marsonia u svojoj posljednjoj provjeri uoči početka prvenstva s 2:0 došla do pobjede u Pleternici protiv Slavije.

Prema tome u 1. kolu novog prvenstva Treće HNL - istok, ove subote, 24. kolovoza od 17,30 Slavija će u Pleternici ugostiti prvog favorita za naslov Belišće, dok se Marsonia na svom Stadionu uza Savu u isto vrijeme sastaje s Graničarem iz Županje.

Stadion „Stjepan Zdenko Šivo“, gledatelja 200.

Sudac: Oliver Zec (Velika), pomoćnici: Slaven Stojanović i Rafael Rezo (oba Požega)

Strijelac: 0:1 - Jašarević (42), 0:2 – Jašarević (64)

NK „SLAVIJA“: Iv. Petković, Gomerčić, Ognjenčić, Kvaternik, R. Marčinović, Solić, R. Bognar, V. Ančurovski, Do. Dorić, B. Tokić, V. Mikić. (Još su igrali: Karlić, Nović, J. Petković, Stanić, Martinović, Pavlović, Katić, Buturac, Škoda i Grbeš. TRENER: Damir Bognar

NK „MARSONIA“: Memović – Garić, Balentović, Čanić, Begić – Šimac, Baričević – Bundavica, Jašarević, Letica – Mirković. (Još su igrali: Krijan, Dančević, Cherif, Đurković, Da. Dorić i Querimi. TRENER: Braslav Ostojić

Zadnje vijesti

Održan prijem za istaknute brodske sportaše

Ljudska knjižnica i u Slavonskom Brodu

U Centru mladih održana konferencija povodom predstavljanja nove scenske opreme

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu