Marsonia najuspješnija na 4. Amater kupu

Na terenima Stadiona Jelas kroz 2 dana u organizaciji Škole nogometa NK Amater održan je tradicionalni 4. Međunarodni Amater Kup za mlađe uzraste.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 06.07.2018


 Nastupili su limačići, limači i mlađi pioniri te je u sve 3 kategorije ukupno bilo 40 ekipa što je za dvije više nego prošle godine. Turnir se igrao na 3 terena, dok je i vrijeme bilo vrlo ugodno kako za mlade nogometaše, a tako i za sve gledatelje koji su pratili ovo natjecanje.

Na ovogodišnjem 4. Međunarodnom Amater kupu najbrojniji bili su limači koji su 2007. i 2008. godište te ih je bilo 16 ekipa. Kod limačića koji su rođeni 2009. godine i mlađi nastupilo je 14 klubova, dok su najstarija kategorija bili mlađi pioniri koji su 2005 i 2006. godište te je tu bilo 10 sastava.

Ovogodišnji turnir ima naziv i međunarodni budući je na njemu nastupila i susjedna Škola nogometa Prijatelji iz Bosanskog Broda koja tradicionalno dolazi na ovo natjecanje. Među svim prijavljenim ekipama, odnosno klubovima strši naziv Santos, a u stvari radi se o ekipi mladih nogometaša iz Romskog naselja.Uz mlade nogometaše Santosa i one iz Bosanskog Broda te domaći Amater tu su bili i gradski klubovi: Marsonia, Željezničar, Budainka Kolonija, Podvinje, Vinogorac i ŠN Legen, pa oni s područja Požeško - slavonske županije koji su došli iz: Pavlovaca, Dervišage i Vidovaca. Tu su bile i ekipe iz Brodsko – posavske županije i to: Okučani, Gundinci, Slobodnica, Brodski Stupnik, Stari Slatinik, Gornja i Donja Vrba, Bukovlje, Garčin, Slavonski Šamac i Sibinj.

Na kraju je Marsonia na turniru imala najviše uspjeha. Naime, Bijelo – crni slavili su u kategoriji mlađih pionira i kod limača, dok su kod limačića bili četvrti. Oni su u finalu za mlađe pionire s 3:1 svladali Psunj Sokol iz Okučana, dok je za 3. mjesto Dinamo iz Vidovaca i Dervišage s 2:1 bio bolji od Željezničara. U utakmici za 1. mjesto kod limača Marsonia je s 3:0 pobijedila ŠN NOPO iz Gornje Vrbe, dok su za 3. mjesto Prijatelji iz Bosanskog broda s 3:1 bili bolji od ŠN Sibinj. U najmlađoj kategoriji limačića Željezničar je protiv Podvinja bolje izvodio penale nakon što je u regularnom vremenu bilo 1:1, dok je 3. mjesto pripalo Graničaru iz Slavonskog Šamca.

 

Zadnje vijesti

Novih 1,3 milijarde kuna za Slavoniju, Baranju i Srijem

U kolovozu počinje izgradnja infrastrukture Luke Brod

Zašto nitko neće biti kažnjen za kontaminiranje uzoraka brodske vode?

SPORT

Nastupili na 1. međunarodnom mitingu "Zlatni Dukat"

Tri zlata, 13 srebrnih medalja i tri bronce za PK "Marsonia"

FOTO GALERIJA

Početak novih radova na pješačkim stazama; danas izgradnja u Ulici J.J. Strossmayera

Osmomjesečni Leon jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma; spasonosna skupa operacija čeka ga u Americi!

Postavljen transparent zahvale Mariju Mandžukiću na vrhu najviše zgrade u Slavonskom Brodu!

Nagrađeni naj restoran, terasa, bar, balkon, pretkućnica, stiže CMC Festival rocka

Uspješan sportski vikend za kajakaše i kanuiste Marsonije