Mario Matasović uspješno igra na Islandu

Vrijeme kada košarkaši miruju s obzirom da njihove pripreme počinju polovicom kolovoza.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 23.07.2019


 Međutim, svi oni imaju aktivan odmor tako da pojedini ljeto koriste kako bi i dalje ostali u trenažnom procesu. Uglavnom se radi individualno ili u teretani, dok su tijekom svibnja i lipnja Đakovčani i Brođani međusobno odmjeravali snage na dogovorenim prijateljskim utamicama.

Malo je košarkaša iz Slavonskog Broda koji igraju u Hrvatskoj HT Premijer ligi, a još manje ih je po europskim klubovima. Nekoliko ih je s područja Brodsko – posavske županije i Slavonskog Broda na američkim koledžima tako da bi se tu mogla složiti jedna jako dobra ekipa ukoliko bi se svi oni jednog dana vratili. Međutim, teško je to u ovom trenutku za očekivati, dok vrijedi izdvojiti Marija Matasovića bivšeg juniora ondašnjeg Svjetlost Broda. On je nakon završetka studija u Americi svoj prvi profesionalni ugovor potpisao na Islandu. Iza njega je prva sezona u Njardviku koji je najtrofejniji klub, međutim, nisu došli do naslova. Premda su bili vodeći nakon regularnog dijela sezone izgubili su s 3:2 u četvrt-finalu od slabije plasiranog kluba i to nakon što su vodili s 2:0 nakon prve dvije utakmice.  

U prošloj sezoni Matasović je imao prosjek od 11,7 koševa u svakoj utakmici, dok mu je ukupan šut bio dobrih 58 %. Isticao se i u skokovima te ih je imao 8,4 u prosjeku, dok je dobra imao i bacanja koja su mu 83%.  S obzirom da je 26.-to godišnji Matasović zadovoljan na Isladnu s ligom kao i s ekipom te svim uvjetima, prihvatio je ponuđeno osjetno poboljšano produljenje ugovora na još godinu dana.

Matasović je prošao sva iskustva s američkih koledža, dok to sada prolazi 20.-to godišnji Gabriel Divić iz Beravaca. On je počeo u mlađim kadetima Đakova, dok je igrao za kadete Gorice i juniore Cibone iz koje je otišao u američkju državu Arkansas na Harding university. Početak u Americi bio je zadovoljavajući, ali je onda stigla ozljeda. Da je nije bilo prva sezona za Divića bila bi još bolja.

U međuvremenu se Divić oporavio od ozljede te svakodnevno radi na sebi kako u Zagrebu, Đakovu i u Slavonskom Brodu s Igorom Kovačevićem. Pred njim je druga sezona u kojoj želi pokazati sve svoje kvalitete. 

Prema tome, košarkaši će još malo odmarati od prošle sezone, dok će oni najuporniji raditi preko ljeta kako bi na pripreme došli što spremniji s obzirom da ih čekaju novi izazovi i nova sezona. 

Zadnje vijesti

Održan 1. Ljetni dječji nogometni "Legen kup 2019"

Azil "Sretna šapica" udovoljava uvjetima propisanim za sklonište za životinje

I dalje se možete prijaviti za bespovratne potpore Brodsko-posavske županije za poduzetnike

FOTO GALERIJA

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu