Mario Matasović uspješno igra na Islandu

Vrijeme kada košarkaši miruju s obzirom da njihove pripreme počinju polovicom kolovoza.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 23.07.2019
 Međutim, svi oni imaju aktivan odmor tako da pojedini ljeto koriste kako bi i dalje ostali u trenažnom procesu. Uglavnom se radi individualno ili u teretani, dok su tijekom svibnja i lipnja Đakovčani i Brođani međusobno odmjeravali snage na dogovorenim prijateljskim utamicama.

Malo je košarkaša iz Slavonskog Broda koji igraju u Hrvatskoj HT Premijer ligi, a još manje ih je po europskim klubovima. Nekoliko ih je s područja Brodsko – posavske županije i Slavonskog Broda na američkim koledžima tako da bi se tu mogla složiti jedna jako dobra ekipa ukoliko bi se svi oni jednog dana vratili. Međutim, teško je to u ovom trenutku za očekivati, dok vrijedi izdvojiti Marija Matasovića bivšeg juniora ondašnjeg Svjetlost Broda. On je nakon završetka studija u Americi svoj prvi profesionalni ugovor potpisao na Islandu. Iza njega je prva sezona u Njardviku koji je najtrofejniji klub, međutim, nisu došli do naslova. Premda su bili vodeći nakon regularnog dijela sezone izgubili su s 3:2 u četvrt-finalu od slabije plasiranog kluba i to nakon što su vodili s 2:0 nakon prve dvije utakmice.  

U prošloj sezoni Matasović je imao prosjek od 11,7 koševa u svakoj utakmici, dok mu je ukupan šut bio dobrih 58 %. Isticao se i u skokovima te ih je imao 8,4 u prosjeku, dok je dobra imao i bacanja koja su mu 83%.  S obzirom da je 26.-to godišnji Matasović zadovoljan na Isladnu s ligom kao i s ekipom te svim uvjetima, prihvatio je ponuđeno osjetno poboljšano produljenje ugovora na još godinu dana.

Matasović je prošao sva iskustva s američkih koledža, dok to sada prolazi 20.-to godišnji Gabriel Divić iz Beravaca. On je počeo u mlađim kadetima Đakova, dok je igrao za kadete Gorice i juniore Cibone iz koje je otišao u američkju državu Arkansas na Harding university. Početak u Americi bio je zadovoljavajući, ali je onda stigla ozljeda. Da je nije bilo prva sezona za Divića bila bi još bolja.

U međuvremenu se Divić oporavio od ozljede te svakodnevno radi na sebi kako u Zagrebu, Đakovu i u Slavonskom Brodu s Igorom Kovačevićem. Pred njim je druga sezona u kojoj želi pokazati sve svoje kvalitete. 

Prema tome, košarkaši će još malo odmarati od prošle sezone, dok će oni najuporniji raditi preko ljeta kako bi na pripreme došli što spremniji s obzirom da ih čekaju novi izazovi i nova sezona. 

Zadnje vijesti

Na svetkovinu Pedesetnice svečano u župama u Slavonskom Brodu i u Šumeću

Biskup Ćurić: 'Bez Duha Svetoga, Bog je daleko; samo s Duhom, Krist je živ i djelotvoran među nama!

Mlada Brođanka Ena Chiara Teglović upisuje studij kretivnog pisanja i filma u Engleskoj

FOTO GALERIJA

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić