'Marijini obroci' pokrenuli kampanju 'Veliki obiteljski Božić'

Svjetska dobrotvorna organizacija Marijini obroci poziva vas da se pridružite kampanji Veliki obiteljski Božić kako bi pomogli donijeti nadu najsiromašnijoj djeci svijeta s dnevnim školskim obrocima koji mijenjaju živote.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 24.12.2017
Postoji mnogo načina na koje možete sudjelovati u kampanji Veliki obiteljski Božić – od kupnje božićnih čestitki, organiziranja Velikog obiteljskog božićnog ručka ili preuzimanja adventskog paketa. Svako malo djelo božićnog darivanja znači svjetliju budućnost za jedno gladno dijete. 

 
Marijini obroci osiguravaju školske obroke za više od 1,2 milijuna siromašne djece svijeta. Obećanje hranjivog obroka svakoga školskog dana privlači kronično gladnu djecu u učionice, gdje mogu steći obrazovanje i osloboditi se okova siromaštva. 
 
Magnus MacFarlane-Barrow poručuje: „Božić pruža prekrasnu priliku da radost i ljubav koju dijelimo sa svojim bližnjima proširimo i na obitelj Marijinih obroka – točnije na 
1,2 milijuna djece svijeta čiji se životi mijenjaju kroz jednostavan dar svakodnevnog školskog obroka.“
 
„Ništa nije dragocijenije od dara hrane i obrazovanja: zajedno oni stvaraju duboke i dalekosežne promjene u životu djeteta koje je gladno. Tako je puno načina na koje se može sudjelovati u našem Velikom obiteljskom Božiću. Zajedno možemo podijeliti ono što imamo s onima koji nemaju čak ni najosnovnije i na taj način donijeti nadu najsiromašnijoj djeci svijeta s darom dnevnih školskih obroka koji mijenjaju živote.“
 
Potičemo podupiratelje da pozovu prijatelje, obitelj i kolege da nam se pridruže na Velikom obiteljskom Božiću i pomognu uljepšati budućnost jednog gladnog djeteta u ovo predbožićno vrijeme. Oni koji su u potrazi za božićnom inspiracijom mogu pronaći savjete i prijedloge kako se uključiti na www.bigfamilychristmas.com. 
 
Predsjednica Marijinih obroka Hrvatska, Ana Peričić, dodaje: „Trošak hranjenja djeteta kroz cijelu školsku godinu dana nekima od nas može se učiniti kao mali iznos, čak toliko beznačajan da ga podcjenjujemo, ali dajući tako mali iznos možete poslati najnevjerojatniji dar jednom gladnom djetetu ovog Božića.“
 
Puno je načina kako podržati Marijine obroke sad kad se približava Božić. Posjetite www.bigfamilychristmas.comili www.marysmeals.hr i saznajte kako svako, pa i najmanje dobro djelo, u ovo posebno vrijeme godine može promijeniti život gladnog djeteta. 
 
 
Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.
 
Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr

Zadnje vijesti

Završena kratka sezona za košarkašice Broda na Savi

HNS razmatra sve opcije oko nastavka sezone

Jedan novooboljeli na području županije, trenutno u karantenskom objektu 8 osoba

VIJESTI

Priopćenje za javnost stožera cz brodsko-posavske županije

Jedan novooboljeli na području županije, trenutno u karantenskom objektu 8 osoba

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji