Mamurluk 3 - Samo još jedan nastavak

Možda previše filozofiram i možda je već od početka franšize bilo jasno kako se radi o holivudskom magnetu za novce koji podilazi modernoj muškoj populaciji, no očekivali smo ipak više. I dalje se smijemo scenama, i dalje favoriziramo dobri stari "Wolfpack", ali i dalje pamtimo samo original iz 2009.

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 30.05.2013
 Naslov filma:

The Hangover Part III (2013) – Komedija

Ocjena:

IMDB – 6.4 / MC - 30

Budžet:

103 milijuna dolara

Redatelj:

Todd Phillips – Mnogi će reći da je upravo redatelj stvorio i ubio franšizu, onog trenutka kada se prije drugog dijela odlučio na pisanje scenarija. Režija zapravo nikada nije niti bila problem u njegovim komedijama, pa se svi pitaju zašto se hvata pisanja. Nakon 'Due Date' filma nije pogodio s radnjom, a sve više ide u sferu drame - možda je vrijeme za promjenu žanra.

Glumci:

Zach Galifianakis – Jedan od preostala dva brenda franšize. Od prvog dijela se u potpunosti iskristalizirao, te mu je posvećeno i najviše vremena dok su ostali glumci donekle zaboravljeni. Je li to zbog visine honorara koji su prilagođeni minutaži ili 'feedbacka' iz publike teško je reći, no ovaj američki Grk je zbilja dobro odradio posao.

Bradley Cooper – Čovjek koji je još nedavno nominiran za Oskara gotovo je nevjerojatno malo iskorišten. Koji je tomu razlog teško je pogađati, no lik Phila se od vodeće uloge koja je Coopera uzdigla u sam holivudski vrh srušio na perifernu, čak niti sporednu rolu.

Ken Jeong – Ovaj južnokorejski doktor medicine drugi je brend franšize koju ćemo i pamtiti po ludorijama Mr. Chowa. U trici je gotovo jedina svjetla točka i svaki puta je vraćao film kada bi se scenaristi zaigrali s previše drame. Rola po kojoj će ga se pamtiti cijeli život.

Komentar:

Treći i vjerojatno (?) posljednji nastavak 'Hangover' franšize neočekivano je otišao u jednom sasvim drugom smjeru. Ako je prvi dio odličan, a drugi samo sjena prvoga, onda je treći nešto sasvim drugačije. Što nažalost ne znači i sasvim bolje. Kada bismo davali neke direktne ocjene, prvi je čista petica, drugi jedva prolazna dvojka, dok je treći vjerojatno negdje oko trojke - prosječan film s očekivanom natprosječnom zaradom. Osobno mi je ipak čudno da je drugi dio dobio daleko bolje kritike jer realno nije bolji. Ovdje tako vidimo nekakav spin-off koji seže u granice drame i želi završiti priču koja je ipak mogla i ranije završiti. Zach Galifianakis je u potpunosti preuzeo film, a drugi su nekako postrance - slično je i kada se priča o humoru, zanimljivim scenama ili sveukupnoj radnji - sve je nekako posredno dok se glavna nit oslanja na nostalgiju.

Iako se ne može reći da nema smiješnih scena, ideja i prilično 'perverznih' natruha, teško je zaključiti kako je film sam po sebi nešto pretjerano zabavan ili nezaboravan. Režija i gluma nisu loši, no kao da scenarist nema baš prevelikog povoda za napraviti nešto odlično. Od drugog dijela je scenarij uz redatelja preuzeo Craig Mazin koji je ranije pisao za 'Mrak film 3', Mrak film 4' i 'Superhero Movie' - i očigledno da nije ni blizu odličnom dvojcu Lucas-Moore iz prvijenca. Sad, možda previše filozofiram i možda je već od početka franšize bilo jasno kako se radi o holivudskom magnetu za novce koji podilazi modernoj muškoj populaciji, no očekivali smo ipak više. I dalje se smijemo scenama, i dalje favoriziramo dobri stari 'Wolfpack', ali i dalje pamtimo samo original iz 2009. Žanr komedije je u velikoj krizi, te mu je potrebna dobra reanimacija - ovakvi filmovi su možda bolji od ostalih, no to ipak nije to.

{youtube}KUUvJ3jGC4Y|640|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Županija privremeno obustavlja donacije koje su dodijeljene javnim pozivima

Raspred za Veliki tjedan i Uskrs u Župi Gospe Brze Pomoći

Završena kratka sezona za košarkašice Broda na Savi

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji