Malonogometni turnir u Jakačini Maloj u sklopu proslave 20. obljetnice NK Mladost

U sklopu proslave 20. obljetnice NK Mladost u Jakačini Maloj održan je tradicionalni malonogometni turnir. Odaziv ekipa bio je više nego odličan te je ovo najbolji turnir do sada koji je klub do sada organizirao. Ugodno vrijeme kao i 25 ekipa iz okruženja bilo je razlogom jako dobro odrađenog turnira kluba iza kojeg je 20 godina postojanja.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 13.07.2021


 Iza nogometaša Mladosti iz Jakačine Male je solidna sezona u Drugoj Županijskoj ligi, dok je malonogometni turnir samo kruna uspješnog rada ovog kluba koji je osnovan prije 20 godina. Mjesto Jakačina Mala je doista mala te broji jedva 100 stanovnika, ali su zato svi oni koji su oko kluba ljudi velikog srca koji vole nogomet i svoju Mladost. Njihov nogometni klub je jedina udruga svih mještana koji žive na ovom brdovitom području u Općini Sibinj.

Najveći problem kluba od njegovog osnivanja je nogometni teren te stoga svoje domaće utakmice u prvenstvu igraju u Starom Slatiniku. Treninge tijekom godine obavljaju u Jakačini Maloj na manjem terenu koji je dužine jedva preko 40 metara. Međutim i on im je dovoljan kako bi odradili nešto treninga uoči prvenstvenih utakmica. Upravo je na tom terenu koji ima i rasvjetu održan tradicionalni malonogometni turnir koji se igrao još i 80. - ih godina u bivšoj državi, a nastavio u neovisnoj Hrvatskoj.

Osim malonogometnih ekipa iz Slavonskog Broda tu su bile i one iz: Podcrkavlja, Brodskih Zdenaca, Brčina, Ravnog, Krajačića, Gornjih Andrijevaca, Sibinja, Oriovca, Kaniže, Gromačnika, Zbjega te gosti iz Požeško – slavonske županije koji su došli iz Frkljevaca i Kadanovaca. Domaća Mladost iz Jakačine Male nije igrala kao klub, već su njeni igrači igrali u nekoliko ekipa.

Na turniru u Jakačini Maloj nije se igralo po skupinama, već je 25 ekipa odmah od 1. kola krenulo u turnir na ispadanje. Sve utakmice igrale su se 2 poluvremena po 10 minuta, dok su sve utakmice sudili Hrvoje Grgić iz Pleternice i Željko Živković iz Požege. U početku je jako dobar dojam ostavio MNK Logara iz Brodskih Zdenaca u kojem je prvo ime Matej Plivelić.

U rezultatskom dijelu naslov od prošle godine obranio je Donji Slatinik koji je nakon boljeg izvođenja penala svladao Logare iz Brodskih Zdenaca, dok je u regularnom vremenu završilo bez golova 0:0. isti rezultat bio je i u utakmici za 3. mjesto u kojoj se također pobjednik tražio nakon penala, a tu su Redoksi iz Sibinja bili uspješniji od Delimana. Matej Plivelić iz Brodskih Zdenaca je proglašen za najboljeg igrača, dok je Alen Šimić iz Donjeg Slatinika najuspješniji golman na tradicionalnom malonogometnom turniru u Jakačini Maloj. Proslava 20. obljetnice kluba nastavit će se u subotu 24. srpnja kada će u Starom Slatiniku od 18,30 Mladost iz Jakačine Male u prijateljskom susretu odmjeriti snage s Oriolikom iz Oriovca, članom Treće lige – istok.  

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet