Malena snijela tri jaja, Vokić bez novca u džepu kreće u potragu za hranom

Evo, ima 15 dana nakon što se Klepetan preletjevši 12.000 kilometara sretno vratio s afričkog juga svojoj Malenoj u Brodski Varoš a već stiže nova lijepa vijest:u gnijezdu Malena od jučer sjedi i grije tri jaja, romansa dviju planetarno poznatih roda se nastavlja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.04.2018
Malena snijela tri jaja, Vokić bez novca u džepu kreće u potragu za hranom


 -Krajem prošlog tjedna bilo je jedno, tijekom vikenda "došlo" je na "svijet" još dvoje, sada je to "već tu negdje", kaže dugogodišnji brižnik i skrbnik brodskovaroških roda Stipa Vokić.

Danas, sutra, dodaje, idem nad gnijezdo postaviti nadstrešnicu, nema smisla da Malena kisne dok sjedi na jajima, njima mora biti koliko toliko suho da mali ptići na svijet dođu. Za sada se Malena i Klepetan izmjenjuju grijući jaja, tu i tamo Klepetan odleti i ponešto u kljunu donese, aIi za njega kada mali dođu na svijet tek slijedi pravi "posao",kaže Vokić.

Ističe, onako uzgred, da da osim pojedinih novinara(medija) nitko se za brodskovaroške rode nešto posebno i ne zanima, tu i tamo rode netko pokuša svojatati za neke svoje interese, promocije i tome slično, ali ponuditi i dati kakvu "opipljivu" pomoć da Malena, Klepetan i njihovi "mali" prežive skoro do nitko, možda tu i tamo poneki  zaljubljenik u tu priču o rodama, sve ostalo je zamrlo.

-Neću kukati niti se sekirati, trude se Malenu, Klepetana i svih tih njihovih do sada 54 ptića, osim u rijetkim prilikama kad im treba za neku njihovu promociju, pa i mene i moj trud, zanemariti i zaboraviti, ali nek im bude, nemaju oni srca, a mi ćemo nekako već preživjeti-zaključuje.

 
Zadnje vijesti

Tehnička škola Slavonski Brod nositelj ERASMUS+ povelje

Mladi Brođani spremni ući u svijet Satričkog kazališta mladih

MNK Brod otvara Futsal Akademiju Brod

VIJESTI

Vrijedno priznanje

Tehnička škola Slavonski Brod nositelj ERASMUS+ povelje

FOTO GALERIJA

Nova pješačka staza asfaltirana u Ulici Ivana Gundulića

Bačić: zlatna nit viševjekovno je tradicijsko obilježje povezanosti Slavonije i slavonskog čovjeka

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!