Mala lovačka škola u Slavonskom Kobašu

U Slavonskom Kobašu organiziran integrirani lovački dan za učenike tamošnje područne škole. Sudjelovalo 90-ak osnovnoškolaca.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.09.2022


 Osnove o lovstvu, vrstama divljih životinja koje obitavaju u našim šumama ili kako pripremiti slasne delicije na logorskoj vatri, kao i brojne druge vještine... Naučili su ovoga tjedna učenici Područne škole "Dr. Stjepana Ilijaševića" u Slavonskom Kobašu.

Ovu zanimljivu izvanučioničku aktivnost organizirala je škola u sklopu posebnog projekta, a koji četvrti puta i to prvi, nakon dvije godine pauze zbog epidemije, organiziraju uz podršku Lovačkog društva "Orljava".

Za one najmlađe, svih uzrasta, od prvog do osmog razreda, organizirana su predavanja o lovstvu, brojne igre kao i kviz znanja. Djeca su mogla naučiti i kako peći slasne delicije, poput kobasica ili slanine na logorskoj vatri, ali i čuti ponešto o lovačkim običajima.

"Mala lovačka škola", kako ju slobodno možemo nazvati, osim edukacije imala je za cilj djecu izvesti van, omogućiti im dan bez mobitela, računala, stvari koji nas svakodnevno okupiraju.

Projekt lokalne škole, članovi lovačkog društva "Orljava" rado su prihvatili. Iza njih je 85 godina lovačke tradicije, a uz aktivnosti poput ove, u vremenu kada se u Hrvatskoj smanjuje broj lovaca, tko zna možda najmlađe i motivira da se lovstvu i priklone.

Na ovaj način širi se slika javnosti o lovstvu kao djelatnosti za opće dobro, a školarci uče neke nove vještine i znanja, koje tehnologija koja nas okružuje teško može nadomjestiti.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara